2021 karácsonyi dekorációs trendjei és egy régi karácsonyfa-kiállítás

2021-12-10 | Budaörs
Van, aki minden évben megtervezi, figyel a divatirányzatra; van, aki hangulata szerint vagy a család igényei szerint díszíti; van, aki hagyományosan mindig ugyanúgy. Mi erről is, arról is írunk most.

Fenntartható minimalizmus: Karácsonykor is fontos lesz a fenntarthatóság és a környezetvédelem. Az elegáns minimalista látványvilág a természetes anyagokat és a földszíneket helyezi előtérbe. Használj fa karácsonyi díszeket, tobozokat, faágakat, állatfigurákat, és natúr színű lakástextileket. Csomagolj újrahasznosított papírba, és törekedj arra, hogy minél kevesebb szemetet termelj.

Nosztalgikus: Főszerepet kapnak a retro karácsonyi díszek, mint a gyertyatartók, harangok, lámpások, díszes képkeretek, képeslapok. A karácsonyfára finoman megmunkált, patinás üveggömbök kerüljenek. Kockás textilekkel és mikulásvirágokkal szép kontrasztot vihetsz a pasztell színvilágba. A bolhapiacokon vagy a nagymamád padlásán igazi kincseket találhatsz, így akár olcsón is megoldhatod a karácsonyi dekorálást.

Dekadens: A vidám stílust gazdag színvilág jellemzi, például smaragdzöld, bordó, királykék, türkiz és fekete, amit vibráló színű és metálos kiegészítők dobnak fel. Dekorálj pávatollal és ékköves dekortárgyakkal, valamint bársony vagy selyem párnákkal és szalagokkal.  Minél merészebb és látványosabb a hatás, annál jobb.  (ezek a shopalike.hu ötletei, tanácsai voltak)

Karácsony táján mindig eszembe jut az évek óta hiányolt karácsonyfa-kiállítás a 2018 januárja óta zárva tartó nagytétényi kastélyban: ott a legkülönfélébb hangulatú, elbűvölő és szinte művészi szintre emelt, játékos dekorációkat láthattunk.

SzK

Egy kis emlékező, talán ötletet is adó galéria következik:

Megosztás