60 éves lenne Kesjár Csaba

2022-02-11 | Budaörs
Városunk egyik általános iskolájának névadója most töltené be a 60. életévét. Halálakor mindössze 26 éves volt. Sikeres volt és jóképű, kamaszok példaképe, tinilányok bálványa.

Tényleg autóversenyzőnek született, és idehaza mindenki azt remélte, ő lehet az első magyar Forma-1-es pilóta. Sokak szerint a Hungaroringet „”neki építették””.

Kesjár Csaba magyar autóversenyző 1988. június 24-én egy németországi Forma-3-as futam szabadedzésén szenvedett tragikus balesetet. Ott vesztette életét, ahol a legjobban szeretett lenni: a versenypályán. Csaknem kétszáz kilométeres sebességgel csapódott a pályát övező szalagkorlátba. Mindössze 26 éves volt.

Magyarország megrendülten fogadta a tragédia hírét – és több mint három évtized elteltével még mindig rengetegen őrzik emlékét a szívükben. Emlékezetünkbe a fiatal arca ivódott, felfoghatatlan, hogy immár a nyugdíjas éveit taposná… ha itt lenne velünk.

Az ő nevét vette fel 1992-ben Budaörsön az Őszibarack utcai 4. számú Általános Iskola. Amint az iskola igazgatónője, Simon Mária elmondta, ez a névválasztás teljesen a diákok kezdeményezése volt. Az iskola vezetősége egy falitáblát tett ki, amelyre a gyerekek felírhatták javaslataikat. A döntő többség Kesjár Csaba nevét választotta. A névadó ünnepségen jelen voltak Csaba szülei, valamint barátja Haász Gábor, aki beszédben emlékezett meg róla. A diákok számára rövid életútjával bebizonyította, hogy a képességekre építve, szorgalommal, kitartással el lehet érni a kitűzött célokat, a legjobb eredményeket.

„Ha a félelem érzése megvan az emberben,
nem hiszem, hogy el lehet nyomni. De nekem nincs időm félni””
– Kesjár Csaba

Forrás: Internet

s.k.

Megosztás