A BKV ünnepi fényflottája

2021-12-04 | Budaörs
Idén hat kivilágított villamost és az ünnepi fogaskerekűt indította útjára december első napján a BKV. A járművek – szép hagyományt teremtve a fővárosban – az adventi, karácsonyi és újévi városképbe visznek színt és fényeket.

A BKV Zrt adta közre:
A világ legszebb villamosvonalai között számon tartott 2-esen 2009 óta közlekedő UV Fényvillamosunk fokozódó népszerűsége nyomán tavaly több kivilágított villamost is útjára bocsátottunk. Ezt a hagyományt építjük most tovább, hiszen a fényfürtjeiben megújult jó öreg UV, valamint a Tatra, a KCSV-7 és a Hannoveri villamosaink egy-egy járműve mellett további típusokat világítunk ki – utasaink, sőt minden szempár örömére.
A KCSV-7-es elődje, a Ganz-csuklósunk (ICS) oldalára most először kerültek led-szalagok, ahogy először kapott világító elemeket és adventi matricákat a nagykörúton 15 éve futó Combino is. Rajtuk kívül, a hegyvidékiek örömére a – 60-as villamosként üzemelő – másfél évszázados múltra visszatekintő fogaskerekű vasút egy járműve is „fényt kapott”.
Elirigyelve a T5C5K2 piros fényekben pompázó áramszedőjét, idén KCSV-7-es villamosunk áramszedője is felfénylik majd. A TW6000-es típus (Hannoveri) egy járműve – tavalyi öltözékéhez képest – idén matricák nélkül, de fényfüzérekkel közlekedik.

Az ünnepi dekorációba bújtatott, fényárban úszó villamosok december elsején, napnyugta után – a kamerák és csodálkozó pillantások kereszttüzében – a BKV Hungária kocsiszínéből rajzottak ki.

Ünnepi villamosaink a következőképpen álltak forgalomba:

hagyományos Fényvillamosunk, az UV nosztalgiajármű a 2-es vonalon,

a Combino a 4-es vonalon,

a Hannoveri a 3-as vonalon,

a Tatra az 1-es vonalon,

a KCSV a 2M vonalon,

az ICS a 47-es vonalon állt forgalomba,

a feldíszített Fogaskerekű 17:43-kor indult el Városmajor végállomásról.

Járműveink az alábbi menetrend szerint közlekednek január 6-ig.

(SzK)

Megosztás