A Budaörsi Rendőrkapitányság kérése: Figyeljenek értékeikre!

2020-07-10 | Közélet
A Budaörsi Rendőrkapitányság folyamatos ellenőrzéseket tart a városi Strandfürdő területén, annak környezetében, valamint a bevásárlóközpontok parkolóiban, a vagyon elleni bűncselekmények visszaszorítása és megelőzése érdekében.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy a strandfürdők használatakor, szabadidős programokra nagyobb mennyiségű pénzt, értékes használati tárgyakat ne vigyenek magukkal!

Értékeiket ne hagyják őrizetlenül, amennyiben van értékmegőrző, vegyék azt igénybe!

Figyeljenek arra, hogy bevásárlásaik során kézitáskáikat, értékeiket ne hagyják a gépkocsiban, illetve a bevásárlókocsiban sem.

A járműből kiszállást követően mindig győződjenek meg, hogy az ajtók, ablakok zárva vannak!

A csomagtartóba történő pakolás közben se hagyják az első ülésen a kézitáskájukat!

A bevásárlókocsik visszatolása előtt is ellenőrizzék a jármű zárt állapotát!

Szeremlei Csilla r zls.

Budaörsi Rendőrkapitányság

Bűnügyi Osztály

Szolg. mobil.: 06 20 489-8500

 

Egy trükk a sok közül: egy építőanyagokat árusító nagyáruház bejáratánál odalépett egy férfi a vásárolni igyekvő házaspárhoz és arra kérte őket, hogy váltsák fel az ötszázasát apróra, mert szüksége lenne a bevásárlókocsihoz. A nő már vette volna elő a pénztárcáját, amikor a férje gyanút fogott, felmérte a helyzetet és határozottan elzavarta a próbálkozót, aki a közelben álló, járó motorú autóba pattant és elrobogott. Mint kiderült, a bevásárlókocsiba nem is kellett pénzt betenni. A tolvaj arra számított, hogy kikapja a gyanútlan egyén kezéből a feltételezhetően nagyobb összeget tartalmazó tárcát, beugrik az ott várakozó kocsiba és bottal üthetik a nyomát. Ez ebben az esetben nem sikerült.

s.k.

Megosztás