A férfi pólóválogatott is megkezdte szereplését a vizes világbajnokságon

2024-02-06 | Budaörs
A magyar válogatott címvédőként és már biztos olimpiai indulóként várta első megmérettetését a Dohában megrendezésre került világbajnokságon.

Varga Zsolt legénysége a románok elleni mérkőzéssel kezdte meg dohai programját hétfő kora este. A mérkőzés esélyesei egyértelműen a mieink voltak és ennek megfelelően a magyar válogatott magabiztosan 15-8-ra nyert Románia ellen. Zalánki Gergőék a találkozót végig irányítva győzelemmel rajtoltak ugyan a vb-n, ugyanakkor az is látszott a magyar csapaton, hogy csúcsformájukat nem feltétlenül erre a mérkőzésre időzítették. Ennek a találkozónak a legfontosabb célja a győzelem mellett az volt, hogy mindenki megérezze a világbajnokság atmoszféráját és felkészüljön a következő mérkőzésre, amely az olaszok elleni csoportrangadó lesz. A magyarok szerdai összecsapásának tétje, hogy a találkozó győztese vélhetően csoportelsőként, egyenes ágon juthat be a negyeddöntőbe.

Varga Zsolt szövetségi kapitány MTI-nek adott értékelése a találkozó után:

„Valóban, volt hiba bőségesen, de egy ilyen meccsen a legfontosabb, hogy elindult a csapat a világbajnokságon. Fontos, hogy egy csapattá gyúródjon az együttes, ehhez pedig tétmérkőzésre van szükség. A hátrányos védekezés sokszor jó volt, elöl viszont többször is pontatlanok voltunk, ezen kell javítani.”

 

A D csoport további programja:

Február 7., szerda

14.00: Magyarország–Olaszország

15.30: Kazahsztán–Románia

Február 9., péntek

10.00: Kazahsztán–Magyarország

11.30: Románia–Olaszország

 

Fotó: Fotó: MVLSZ/Derencsényi István

Megosztás