A Heimatmuseum épületének újabb felújítása

2023-12-04 | Budaörs
Most a bal oldali épülettömbnek kellett sorra kerülnie: A tető szakszerű javítása egyre kevésbé volt lehetséges, ezért a teljes tetőcsere volt az egyetlen hatékony megoldás. A munkák finanszírozását a Miniszterelnökség Nemzetiségi Államtitkársága segítette, a támogatói okiratokat a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. állította ki.

A tetőfelújítás és ablakcsere az energiahatékonyság és fenntarthatóság jegyében történt.

A BNNÖ fenntartásában álló Jakob Bleyer Heimatmuseum (az Év tájháza 2018, majd az Év Múzeuma 2020 díjak tulajdonosa) élő múzeum, melyet sokan kedvelnek és sokan látogatnak, ezért fontos épületeinek folyamatos fejlesztése, az épületek energiahatékonysága és korszerűsítése érdekében is. A Heimatmuseum és a BNNÖ által használt irodaépületek tetőfelújítása és ablakcseréje 2023 novemberében befejeződött.


Az említett épületeken az elmúlt években olyan hibák merültek fel, amelyek mielőbbi beavatkozást igényeltek: a régi fa ablakok tömítései elöregedtek, az ablakok deformálódtak, így a megoldás a nyílaszárók cseréje volt.
Az ablakokat és egy ajtót korszerű, nagy igénybevételnek ellenálló fa nyílászárókra cseréltettük le, az előírásoknak megfelelően az ún. „Sváb zöld” színárnyalatban.
Az irodaépületek egész tetőszerkezete is elöregedett, viharok megbontották, károkat, beázást okoztak. A tető szakszerű javítása egyre kevésbé volt lehetséges, ezért a teljes tetőcsere volt az egyetlen hatékony megoldás.
A megállapodás értelmében az energiahatékonyságot növelő munkálatok határidőre teljesültek.

(Forrás: heimatmuseum.hu)

(SzK)

Megosztás