A kertbarátok tavaszi találkozója

2021-04-27 | Budaörs
A tavasz ébredésével egyre nagyobb igény mutatkozott egy kertbarát-találkozóra. Ez meg is történt Nagyné Nyíri Ágnes kertjében. A meghívóban pikírozó tevékenység is szerepelt, de az kevés időt vett el a találkozóból, mert annyi mondanivalónk volt egymásnak.

Ági kertjét már többször láttuk, de mint most is, mindig vannak újabb és újabb meglepetések, kifogyhatatlan ötletek. Aki egy kicsit is ért a kerthez, az láthatta, hogy mennyi szorgalmas munka eredménye az, ami a szemünk elé tárul.

Végigjártuk a magaságyásokat, szemrevételeztük a közösségi kert használóinak teljesítményét, megtekintettük a baromfiudvar újabb lakóit, bekukkantottunk az üvegházba, ami telis-tele van kisebb-nagyobb felcímkézett palántákkal.

Ági nem csak haszonnövényeket szaporít fáradhatatlanul, hanem szobai – és dísznövényeket is. Közben kikértük egymás tanácsait, megosztottuk egymással a tapasztalatainkat, beszámoltunk az eredményeinkről.

Szóba került a kedvezőtlen időjárás, a néhány nappal ezelőtti jégeső, ami aggodalomra ad okot.

Saját tapasztalatom az, hogy a hónap eleji fagyot átvészelte a Mariska barackfám, de a jég jóvátehetetlen károkat okozott benne.

Egy kicsit pikíroztunk is. Ha valaki nem tudná, a pikírozás az a művelet, amikor a földbe sűrűn vetett magok kikelnek, és még pici állapotukban átrakjuk őket kisebb cserépbe, palántanevelő pohárba. Miután abban megerősödtek, akkor kerülnek kiültetésre.

A teraszon Ági és a tagok finomságaiból falatoztunk. Köszönet érte!

Bár a várható termés „még sokszor kint alszik a szüretig”- ahogy a régiek mondták, azért a kertbarátok tele vannak  reménnyel, hogy sikeres lesz a 2021-es év, és bizakodással,hogy még sokszor találkozhatunk.

Fotó: Kőporosy Borbála, Vargóczky Judit

s.k.

Megosztás