A Római Katolikus Plébánia juniálisa  

2024-06-18 | Budaörs
Már hagyomány, hogy a plébánia juniálisra várja a híveket a kamaraerdei Nagyrétre. Ebben az évben június 16-án, vasárnap került erre sor.

Szeretettel várunk minden hívőt és érdeklődőt a hagyományos júniusi plébániai rendezvényünkre a kamaraerdei Nagyrétre. A juniális remek lehetőség fiatalnak és öregnek, családdal vagy anélkül egy laza napot a természetben együtt tölteni, új ismeretségeket kötni, a régebbieket elmélyíteni – ez állt a meghívón.

Szép számmal érkeztek a hívek, a családok, gyerekekkel. Hamarosan vidám kacagás, jókedvű beszélgetés hangja töltötte be a teret.

A gitáros szentmise 9 órakor kezdődött, a fiatalokból álló budaörsi Antióchia közösség zenei szolgálatával. A szentmisét Nobilis Márió atya celebrálta. Bár nem a megszokott környezetben, nem a templomunkban gyűltünk össze, a mise menete, a liturgia szokásos volt.

A Találd Ki rejtvénysorozat éves eredményhirdetése is megtörtént az ovisoknak, alsósoknak, elsőáldozóknak.

Keresztelő is volt ezen a szép napon. A kis gyermek Júlia Emma nevet kapta a keresztségben. Megható pillanatok voltak, amikor Márió atya az oltár elé, a keresztelendő gyermek, a szülei, és a keresztszülők köré hívta a jelenlévő gyermekeket.

Végül az atya megköszönte a segítők munkáját. Valóban, sok előkészületet, szervezést igényelt a szabadtéri szentmise.

Ezek után játékos foglalkozáson vehettek részt a kicsit nagyobbak a cserkészek és antióchiás fiatalok szervezésében, vagy bogarászhattak Szövényi Gergő zoológussal.

Felnőttek számára beszélgető körök alakultak ki. Szó volt hitről, egyházról, családról.

Közben elkészült az ebéd. Tartalmas bográcsgulyás és túros batyu várta a kicsiket- nagyokat. A büfében az üdítő ingyenes volt a gyerekeknek.
A rendezők még arra is figyeltek, hogy környezetünk védelme érdekében mindenki hozzon magával evőeszközt, tányért és poharat!

A kézműves foglalkozáson óriási volt az érdeklődés. Sünit és papírsárkányt barkácsoltak a kis kezek.

Még sokáig töltöttük kellemesen együtt az időt, amihez a közös érdeklődés, a régi és új ismerősök – és nem utolsó sorban a remek időjárás is hozzájárult.

s.k.

Megosztás