A Sapszon Ferenc Kórus sikere

2020-12-21 | Budaörs
Olyan időket élünk,hogy a Christmas Inside International kórusfesztivált is online tudták lebonyolítani a szervezők. Ezen az eseményen ragyogó sikert arattak a budaörsiek.
Örömmel tudatjuk a Kedves Olvasókkal, hogy a Christmas Inside Internacional online kórusfesztiválon   december 20-án  a Budaörsi Sapszon Ferenc Kórus ARANY minősítést szerzett. Karnagya, Krasznai Gáspár pedig az öttagú – olasz és orosz karnagyokból álló – bizottságtól A FESZTIVÁL LEGJOBB KARNAGYA címet nyerte el. Nagy gratuláció illeti  Szabó Marcell zongoraművészt,  Budaörs polgárát is a  briliáns zongorakíséretért és Burkus Boglárkát a szólóénekért, akiknek nagy szerepe volt az elért sikerben.
A fesztivál előzményét az adta, hogy a járvány miatt az idén  semmilyen kórusfesztivált nem lehetett megszervezni, ezért a Chorus Inside szervezet úgy gondolta, hogy Christmas Inside címmel online rendez fesztivált, amelyen a jelentkező együttesek egy 2019-nél nem régebbi felvétellel vehettek részt. A produkciókat nemzetközi bizottság értékelte, pontozta, amelynek alapján a kórusok minősítést szereztek. A Budaörsi Sapszon Ferenc  Kórus is benevezett a fesztiválra azzal a videofelvétellel, amely 2019. december 15-én készült a Szent István Zeneművészeti Szakközépiskola és Szakgimnázium dísztermében. A résztvevő kórusok bemutatkozása 20-án délután szintén online történt, a díjkiosztó ünnepség pedig az esti órákban.  Karácsony előtt néhány nappal ez a díj a legszebb ajándék, amit kaphatott a Kórus és Karnagya.
V.J.
Megosztás