A több mint 30 éves cég Budaörsről indult

2021-04-08 | Budaörs
Napjainkban a lakosság is egyre környezettudatosabb, a háztartásokban keletkező hulladékot igyekeznek szelektíven gyűjteni. A műanyag, papír és fémhulladék után, immár növekvő igény mutatkozik a használt háztartási olaj elkülönített gyűjtésére is.

A magyar családi tulajdonban lévő Biofilter Zrt. 1990-ben kezdte meg működését a használt sütőolaj begyűjtésre és feldolgozásra építkezve,kezdetben kétfős vállalkozásként, Deák György alapító-tulajdonos vezetésével, budaörsi telephellyel. Az évek során tevékenységünk kibővült az élelmiszerhulladék begyűjtéssel és étolaj forgalmazással. A fenntartható fejlődés küldetésként kísérte végig az elmúlt negyed évszázados munkánkat, amelyet a következő években is kiemelt prioritásként kezelünk.- kaptuk a tájékoztatást.

A Biofilter Zrt. a bioenergietikai szektort kiszolgáló környezetvédelmi vállalatként nap mint nap azon dolgozik, hogy a szerves hulladékok a szakszerű begyűjtésen és feldolgozáson keresztül 100%-ban újrahasznosíthatóak és körforgásban tarthatóak legyenek.

Ezen tendenciát támogatva a Biofilter Zrt. saját helyein túl egyre bővíti azon begyűjtési pontok számát, ahol a lakosság leadhatja a használt sütőolajat.

A begyűjtött használt sütőolajnak nem csupán egészségkárosító hatása van, hanem környezetkárosító is, hiszen eltömíti a szennyvízelvezető csatornákat. Egy liter sütőolaj 100 köbméter vizet szennyez be, valamint rákkeltő anyagokat is tartalmaz. Becslések szerint azonban a Magyarországon felhasznált sütőolaj 30 százaléka a csatornákba jut. Erőfeszítéseink következtében várható ezen mennyiség további csökkenése, köszönhetően elsősorban a lakosság számára egyre tágabb körben elérhető használt sütőolaj átvevő pontoknak.

A BIOFILTER Zrt. által begyűjtött élelmiszer-hulladék szintén környezetbarát energiaként hasznosul, mégpedig a Fővárosi Csatornázási Művek Soroksári úti biogáz-telepén. Magas energiatartalma miatt a biogáz energiatermelésre hasznosítható. Biodízelt is gyártanak a használt sütőolajból.

Egy prosperáló cég, amely hasznos anyagokat gyárt a káros hulladékból. További sok sikert kívánunk!

s.k.

Megosztás