A virágos Budaörs

2021-10-06 | Budaörs
2021. szeptember 30-án hirdették ki a Városháza dísztermében az idei Tiszta Virágos Budaörsért pályázat nyerteseit, és adták át a díjakat. A pályázatra 24-en jelentkeztek, négy kategóriában.

A díjátadón Wittinghoff Tamás polgármester köszöntötte a megjelenteket. Beszédében elmondta, hogy e rendezvénnyel nem csak az évről-évre pályázókat, hanem másokat is igyekeznek buzdítani arra, hogy pályázat által részt vegyenek a város szebbé és élhetőbbé tételében.

Nagy Tamás Richárdné hozzátette: évről-évre nő a jelentkezők száma. A közterületről jól látható részeket – kerteket, utcarészeket, erkélyeket bírálták elsősorban. Az értékelésben fő szempont volt, hogy szakmai és laikus szemmel is vizsgálva, a színes, jó fajtaválasztású, gondozott, esztétikus kerteket, balkonokat díjazzák.

 A Tiszta Virágos Budaörsért pályázat Értékelő Bizottsága a 24 helyszín felkeresését követően döntött.

E sorok írója, mint a bizottság egyik tagja a kertbarátok részéről, állíthatom, hogy nagyon kellemes feladat volt a szebbnél szebb kerteket, virágos utcarészleteket, erkélyeket megszemlélni. Néhány esetben beszélgettünk a tulajdonosokkal is. Azt tapasztaltuk, hogy valamennyiüknek nagy öröm a virágosítás, kertművelés. Büszkeség és jó érzés számukra, ha mások is megdicsérik, elismerik a tevékenységüket.

A Budaörs Város Önkormányzata által kiosztásra került díjakat az alábbi cégek ajánlották fel:

  • Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft.  300.000,- Ft értékű OBI utalvány

  • Auchan Magyarország Kft. szoba/kerti növények a díjazottaknak

  • Wärtsilä Hungary Kft. 2 x 10.000,- Ft értékű ajándékcsomag

  • Csulits Antal 15.000,- Ft értékben kertészeti utalvány

Valamennyi pályázó kapott ezen felül emléklapot, valamint 15-en emléktáblát.

Sok szép kert, virágos utcarész, erkély látható még ezeken kívül a városban. Őket biztatják a szervezők, hogy jelentkezzenek jövőre erre a nemes versengésre. Mindnyájunk gyönyörködtetésére minél szélesebb kört vonzana, ezért buzdítunk mindenkit, már most ősztől szépítse környezetét és vegyen részt a következő évi versenyen.

Itt minden résztvevő nyer!

s.k.

Megosztás