A víz nekünk - rajzpályázat 1-12. osztályoknak

2021-04-30 | Budaörs
Tanárok, tanítók, szülők figyelmébe ajánljuk ezt a felhívást. ​ A MI6 Nkft. a hazai víziközmű cégek támogatásával ingyenes pályázatot hirdet.

Pályázati információk:

  • Pályázók köre: alsós, felsős és középiskolás osztályok

  • Pályázat: Víz vonatkozású, fenntarthatósági témájú rajz

  • Benyújtás: folyamatos, 2020. június 30-ig

Pályázati lépések:

1) Regisztráció az iskola és az osztály alapadataival a www.mi6.hu/verseny oldalon

2) Rajz elkészítése. A rajz témája a víz és a fenntarthatóság. Lehetséges (de nem kötelező) altémák: csapvíz használat, csatorna használat, esővíz hasznosítás, tudatos öntözés, vízi előhelyek, akiknek a tiszta vizet köszönhetjük. A kép szólhat egy témáról, de megjeleníthet egy folyamatot, egy történetet vagy egy előtte-utána vagy múlt-jövő állapotot.

Beszéljétek meg osztályotokkal, vitassátok meg (akár Skype-on), hogy melyik a legjobb rajz és miért.

A rajzon szerepelnie kell az iskola nevének, az osztálynak és az osztály létszámának.
Pl. Példa Általános Iskola, 4. osztály, 28 tanuló

3) Beküldés: A kész rajzról készült jó minőségű, színes fényképet (okostelefonnal készíthető), melyen az iskola, osztály, létszám is olvashatóan látszik küldjék el

4) Értékelés: A pályaművek értékelése szubjektív. Az értékelést egy szakértői zsűri végzi melyet a vállalatok, a kormányzat és az oktatás szereplői alkotnak. Az értékelés szempontjai a témaválasztás, az üzenet eredetisége, a kidolgozás minősége és a helyi vonatkozás.

5) Értesítés: A nyerteseket 2020. szeptember 10-ig értesítjük.

6) Díjazás: Osztályonként (1-12.) 3 helyezettet jutalmazunk. A nyereményeket az osztály képviselői egy ünnepélyes Díjátadó Gála keretében vehetik át a Parlamentben. A nyertes művek fenntarthatósági programok vizuális megjelenését fogják támogatni itthon és külföldön. 2019. tavaszi díjátadó videó: https://www.youtube.com/watch?v=t299dr4E-GE

Élő bolygónk

Megosztás