Akik egy világot mentettek meg

2021-03-03 | Budaörs
„Aki megment egy életet, egy egész világot ment meg” - áll a Talmud tanaiban. Sokan hozzájárultak Zsombi megmentéséhez. Örömmel értesültünk arról, hogy összegyűlt a megfelelő összeg a gyógyítására.

A kisfiú történetéről és az elindított gyűjtési akcióról a Minálunk.hu is beszámolt. Külön köszönet minden segítőkész budaörsinek!

Burinda Zsombi 16 hónappal ezelőtt lyukas szívvel és a gerinceredetű izomsorvadás legsúlyosabb változatával született. Az SMA ellenszere a Zolgensma, amely a világ legdrágább gyógyszere, kétéves korig kaphatják meg a gyermekek, és csupán 2019 májusában engedélyezték az USA-ban. Zsombi szülei mindent megtettek időben, amit csak lehetett. Az összegyűjtött adomány óriási sikertörténet.

Ebből az óriási összefogásból nehéz kibogozni egyetlen szálat. A pandémia miatt elmaradt rendezvények helyett rengetegen akcióba lendültek. Sportolók, művészek, magánemberek ajánlották fel tiszteletdíjaikat, adományaikat. Árverésekből, kupakgyűjtésből és plüssakcióból is szép bevétel született. A felnőttek és családok mellett egy csapat kiskamasz, az egri Szent Imre Katolikus Általános Iskola 5. e osztályos diákjai a plüssakcióhoz csatlakoztak. Saját kedvenceiket ajánlották fel Zsombi gyógyulásáért. A plüssöket a város különböző pontjain helyezték el egy figyelemfelhívó levéllel, amelyben szerepelt Zsombi betegségének rövid leírása és az alapítvány adatai.

Zsombi nagyböjt kezdetén, hamvazószerdán kapta meg a gyógyulás lehetőségét, a közel 760 millió forintos adományt. Most a családdal együtt mi is szívből várjuk Zsombi húsvétját, feltámadását.

Forrás: Képmás Magazin

Megosztás