Akiket nagyon érdekel a színház

2019-08-21 | Budaörs
Ősztől folytatódik a színháznevelési program Budaörsön. Széplaki Nórától és Szendrey Gittától megtudjuk, hogyan.

A színházban folytatjuk a munkát, amit első évben elkezdtünk. Lesz egy olyan hosszútávú csoportunk, ahová gimnazisták és egyetemisták jelentkezését várjuk. Minden kedden du. 4-7 óra között fognak dolgozni velünk az ifjúsági klubban. Az egyéves munkának valószínűleg előadás lesz a végterméke.
2019-ben is volt ilyen előadás, amit a PostART-on mutattunk be háromszor nagy közönség előtt, Játszótér címmel.
Folytatódnak az előadáskísérő programjaink, amire osztályok jelentkezését várjuk, de óvodás csoportok is jelentkezhetnek. Minden aktuális programunkról a facebook-oldalról és a színház oldaláról lehet tájékozódni, egyébként a szinhazineveles@latinovitsszinhaz.eu e-mail címen elérhetők vagyunk.

Egyéb lehetőségek, amelyekben részt veszünk: tantermi előadás, melynek témája a család, a családba tartozás lesz. Megtekinthető majd az ifjúsági klubban, de iskolákba is szívesen kivisszük azzal a reménnyel, hogy a fiatalok az otthonos, saját közegükben talán meg mernek majd szólalni, aktív részesei lesznek az előadásnak és a gondolataikat megosztják velünk. A művészet-terápiás foglalkozások pedig az ifjúsági klub kistermében lesznek.

Gitta a színházi nevelésről: ez a műfaj már 30 éve jelen van Magyarországon, de elég kevesen ismerik. Budapest központú. Nagyon fontos műfaj, egyre elterjedtebb és tényleg minden korosztálynak szól. Olyan formában szólítja meg a résztvevőket, amire más műfaj nem ad lehetőséget. Nagyon fontos dolognak tartom és bízom abban, hogy ez minél több emberhez eljuthat.

Nagyon köszönjük a lányoknak munkájukat és a tájékoztatást!

SzK

Megosztás