Almával vagy mákkal töltött nagyon finom kígyórétes

2019-08-15 | Budaörs
Én már többször elkészítettem, nagyon finom almával, de meggyel megtöltve is

HOZZÁVALÓK: A TÉSZTÁHOZ
 50 dkg liszt,
 15 dkg vaj vagy Ráma margarin,
 1 evőkanál porcukor,
 4 tojássárga,
 2,5 dl tej,
 2 dkg élesztő,
 egy kevés só;
 a töltelékhez
 4 tojásfehérje,
 25 dkg porcukor,
 25 dkg dió,
 egy fél citrom re¬szelt héja;
 a tepsi kikenéséhez zsír;
 a tészta megkenéséhez
 1 tojássárga

ELKÉSZÍTÉSE

Elmorzsoljuk a lisztet a vajjal, és összedolgoz¬zuk a tojássárgákkal, egy kevés langyos tejben megfuttatott élesztővel, egy csipet sóval meg a maradék langyos tejjel, amelyben felolvasztot¬tuk a porcukrot. Alaposan bedagasztjuk, majd négy cipóba osztva, egy óráig kelesztjük.
Köz¬ben habbá verjük a tojásfehérjéket, elkeverjük a cukorral, a dióval, és a reszelt citromhéjjal ízesítjük.
Egyenként vékony téglalappá nyújt¬juk a tésztacipókat, mindegyik közepére, hosszában egy-egy csíkot teszünk a habos dió¬krémből, és a tészta két szélét derelyevágóval csíkokra vágjuk, úgy hajtjuk a töltelékre Jó étvágyat
—Én hat részre osztom a tésztát. Nagyon mutatós, kiadós így szokta meg a család nagyon finom.

Forrás: http://gondaanyu.blogspot.hu/search…
w

Megosztás