Amiben a nők jobbak mint a férfiak

2021-03-05 | Budaörs
Március 8-a a Nemzetközi Nőnap, ezért szeretnénk megmutatni  tíz meglepő dolgot (a több ezer közül), amit a nők jobban csinálnak, mint a férfiak

A nőkről többnyire azt gondolják, hogy ők a gyengébbik nem, de több ezer olyan dolog van, amiben a nők sokkal jobbak, mint a férfiak!

Évszázadok óta zajlik a vita, hogy vajon a nők vagy a férfiak az intelligensebbek. A végeredmény? Még nem tudjuk (és valószínűleg soha nem is fogjuk megtudni), de vannak bizonyos dolgok, amelyeket érdemes megemlíteni … Tudta, hogy a szabványosított IQ-teszteken a két legmagasabb eredményt nők érték el? Kell ehhez még hozzátennünk valamit?

Beszédkészség

Meglepi Önt az az állítás, hogy a nők jobban tudnak beszélni, mint a férfiak? Az biztos, hogy a nős férfiak nem lepődnek meg rajta. Akárhogy is, az kétségkívül igaz, hogy a nőknek átlagosan nagyobb a gyakorlatuk a beszédben, mint a férfiaknak. A kutatások kimutatták, hogy a férfiak naponta körülbelül 7 ezer szót mondanak. Hát a nők? Körülbelül napi 20 ezer szót! Itt a válasz – a nők majdnem háromszor olyan jól tudnak beszélni, mint a férfiak. Erre most már tudományos bizonyítékunk is van!

 A veszélyes helyzetek kezelése

Nahát – a nők jobban kezelnék a veszélyes helyzeteket, mint a férfiak? Lehet, hogy ez a férfiak nagy többségét meglepi, de ez még nem jelenti azt, hogy nem igaz. A tudományos kutatások bebizonyították, hogy a nők sokkal kisebb valószínűséggel válnak autóbaleset vagy valamilyen munkahelyi baleset részeseivé.

Oktatás

Tudta, hogy több nő ér el magasabb tudományos fokozatot, mint például bachelor, master és Ph.D. fokozatokat? A nők átlagosan hamarabb fejezik be a tanulmányaikat, mint a férfiak. És mivel a tanulás jelenti az emberiség jövőjét, igaz ez a nőkre is, ugye?

 Hosszú élet

A legtöbb férfi még ma is úgy gondolja, hogy ők az uralkodó nem a földön, ám a statisztikák ennek az ellenkezőjét mutatják. Egyesekből az derül ki, hogy a világon maga az élet a legfontosabb, a nők pedig határozottan tovább élnek, mint a férfiak. A kutatások szerint a nők átlagosan öt évvel tovább élnek, de ez még nem minden! A 100 éves életkort megért emberek nagy többsége, 85%-a nő!

Befektetések

Mivel az üzleti világot többnyire férfiak irányítják, ez a hír most megkongathatja a vészharangot a vállalkozók számára, hogy elkezdjék a nőket is előtérbe helyezni. Tudta, hogy egy nemrégiben megjelent kutatás szerint a nők jobban fektetik be a pénzt, mint a férfiak? A nők portfóliója átlagosan 18 %-os hasznot hoz a befektetéseik után, míg a férfiaké csak 11 %-ot. A számok igazán magukért beszélnek, nemde?

 Az immunrendszer

Úgy hisszük, hogy a férfiak fizikailag erősebbek, ugye? Mit szólna hozzá, ha azt állítanánk, hogy a nők immunrendszere átlagosan sokkal erősebb, mint a férfiaké? Ez a szervezetükben lévő ösztrogénnek köszönhető, mivel az ösztrogén segít felvenni a harcot a mindenféle fertőzésekkel szemben.

 Irányítás

Nemrégiben lefolytatott szakértői kutatásokból az derült ki, hogy a nők jobb vezetők, mint a férfiak, különösen ma, a globális gazdasági válság idején. Hogy miért? Mert ezek a nehéz idők különleges vezetőket kívánnak – olyan vezetőket, akik képesek egyszerre többféle dologra figyelni, kihozni az alkalmazottaikból a bennük rejlő szenvedélyt, és rá tudják venni az együtt dolgozókat arra, hogy egy irányban haladjanak.

 Munka

Igaz – egyes statisztikák szerint bizonyos munkahelyi helyzetekben a nők sokkal jobbak a férfiaknál. A kutatások kimutatták, hogy a nők általában sokkal jobban teljesítenek az állásinterjúkon, ráadásul kisebb a valószínűsége annak, hogy elveszítik a már megszerzett állást. Nagyon fontos képesség modern korunkban …

 Evolúció

Hosszú idő óta tudjuk, hogy a nők a szebbik nem. A legújabb kutatások azonban azt is bebizonyították, hogy a nők az evolúció során egyre szebbek lesznek, míg a férfiak általában ugyanolyanok maradnak. Tudták, hogy a szép emberek első gyereke nagyobb valószínűséggel lesz lány? Ez szép nők nemzedékeinek sorát jelenti …

Major Edit ( Forrás: Gyönygypatika.hu)

Megosztás