Apa meg én

2021-08-10 | Budaörs
A mai, rohanó világunkban csak tudatos, jó szervezés árán jut elegendő idő a gyermekeinkre. Pedig tudjuk, hogy nagy szükség van a közös , tartalmas időtöltésre. Az alábbi programot a létrehozók mutatják be.

Az Apaépítő – Apa+én programokat mi, lelkes apukák indítottuk el 2018-ban. Időközben már túl vagyunk több tucat hétvégi programon, megismertünk többszáz apukát és csodálatos gyermekeiket. Túrázunk, kísérletezünk, lézerharcolunk, sütünk, festünk, fára mászunk, kenuzunk, legyőzzük az ezerfejű sárkányt vagy éppen kommandós kiképzésen veszünk részt.

Hétvégék és egynapos programok, melyeket alaposan előkészítünk, kitalálunk, megszervezünk, hogy apának és gyermekének csak játszani, nevetni, együtt lenni, közös kalandokat gyűjteni kelljen. Egy-egy hétvégére 15-20 apuka és ugyanannyi gyermek jön velünk. A programokat képzett trénerek, pedagógusok vezetik.

Olyan kalandban lesz részetek gyermekeddel, aminek emléke hosszú évekig, vagy egy életen át megmarad. A közös küldetésetek, sikereitek elmélyítik, erősítik kapcsolatotokat és nagyon jót tesz gyermeked önbizalmának is. Megismertek új, érdekes apukákat és gyerekeket. Új barátokra tehettek szert. Olyan játékokat, kísérleteket tanulhattok, amiket aztán otthon közösen a családdal megismételhettek bármikor.

Beszélgethetsz olyan témákról is egy-két sör mellett, más apukákkal, amire máskor nem biztos, hogy módod van: gyermeknevelés, iskolaválasztás, közös programok, minden, ami mindannyiótokat foglalkoztat.

Anyának is hagytok egy kis nyugalmat, azzal, hogy eljöttök és nagyon örül annak is, hogy “minőségi időt” töltötök el együtt. És mindezekhez nem kell mást tennetek, mint egy hátizsákba berakni két gatyát, egy túracipőt, úszószemüveget és bicskát. Minden mást hozunk és előkészítünk mi.

Milyen programjaink vannak?

Titkosügynök, Varázslóiskola, Asztronauta képző, Lakatlan sziget, Ezerfejű sárkány, Elveszett remete, Kommandó, Lovagok és Hercegnők. És a felsorolás nem teljes. A hétvégék mesék, hősök, titokzatos küldetések köré szerveződnek. Igyekszünk minél többet szabadban, erdőben, patakparton, hegyek között csatangolni. Sárosak leszünk, szúnyogcsípést gyűjtünk, békákat forgatunk, elfáradunk. De miután megmostuk a kezünket, a mézeskalács sütés, a hajfonás, a virágkötés, a slime készítés ugyanúgy belefér. Fáradt csontjainkat szaunákban, medencékben áztatjuk. Este pedig “taktikai értekezlet” keretében beszélgetnek az apukák a gyermeknevelés és a világ nagy dolgairól.

A hétvége kettőtök kalandja. Kettőtök kapcsolatát erősíti, mélyíti. A lányod / fiad apaképe lesz jobb tőle. Ha első gyermek és testvérei vannak, azért jó neki, hogy újra egyedül lehet veled. Ha második, harmadik, negyedik vagy hetedik, akkor végre most csak ő van veled és minden figyelmeddel felé fordulhatsz. Sokgyerekes apukaként tudhatod, egy ilyen hétvége az összes gyerekkel inkább a túlélésről, mint a könnyed szórakozásról szól. Ezért egy gyerek. Miatta és miattad. Mindezek mellett, mivel kértétek, néha szervezünk Apa+mi hétvégét is, hogy az összes gyermekeddel együtt kalandozhass!

Korosztályok

A hétvégéink legtöbbje 6-12 éves gyermekek számára jelenthet igazi, emlékezetes, boldog programot. Igyekszünk azonban a kisebbekre is gondolni, rövidebb túrákkal, több gyurmával, festékkel, és a tinédzserek kedvében járó programokon is folyamatosan törjük a fejünket.

Ezek a szabályok azonban nem szigorúak. A gyermeketekről ti tudjátok eldönteni, hogy 5 évesen már készen áll-e titkosügynök küldetésre vagy inkább csörögefánkot süssön. Gimnazistaként készítsen-e madárijesztőt vagy varázslóiskolába járjon. A mi tapasztalatunk az, hogy a gyerekek 17 perc alatt szereznek “szoros” barátokat a szombat reggeli találkozásnál.

Kapcsolattartás: miklosn@apaepito.hu

Megosztás