Arámi, a különleges

2019-11-04 | Budaörs
Ez a különleges szépségű, színében, megjelenésében farkasra emlékeztető, de annál jóval szelídebb vonásokkal hódító fiú kutyus nemrég került vissza a menhelyre, ahonnan évekkel korábban – még kölyökként - örökbefogadták. Arámi – a hangzása azt sugallja, messziről jött idegen.

Kultikus nevéből úgy gondolom, fontos jövevény volt egykor a gazdája életében. Sajnos ő már nem tudja gondját viselni. Ez nagy törés a kutya életében, Arámi nehezen találja helyét az idegen környezetben. Azt kívánom neki, ne is kelljen megszoknia a menhelyet, találjon mielőbb egy szerető gazdát, aki segít úrrá lenni a szomorúságán, aki mellett újra vidáman és gondtalanul élheti az életét. Mert Arámi nagyon jó kutya. Mérhetetlen türelméről már a kifutóban megbizonyosodhattunk. Percekig, talán negyed óráig is türelmesen ülve hagyta, hogy a nehezen állítható nyakörvet a méretére igazítsuk. Körülötte a kifutókban, kennelekben a többiek izgatottan ugráltak, csaholtak – mindig nagy esemény, ha valaki sétára indulhat a rácsok mögül. De Arámi csak ült nyugodtan, tartotta a nyakát, egyetlen egyszer sem kellett türelemre inteni.

Amikor elindultunk végre, akkor sem húzta a pórázt, jött szépen, láb mellett. Igyekeztünk mielőbb kapcsolatba lépni vele, simogatni, becézgetni. Éreztük az egész lényén, hogy fél, bizonytalan. Amikor megálltunk pihenni, úgy járt, szaglászott körbe, mint aki keres valamit. Nem a szokásos, kíváncsiskodó szimatolgatással, hanem úgy, mint aki elveszített valamit. Néha, amikor már túl sok volt az ismeretlen illat, bánatosan nyüszíteni kezdett. Ekkor leguggoltam hozzá, és igyekeztem vigasztalni a simogatásommal. Egészen hozzám bújt, az ölembe fúrta a fejét, és néhánypercig így simogathattam. Így sétáltunk sokáig, ő elszántan keresgélt az út mentén, mi hagytuk, és ha megállt, simogattuk. Lassan érezhető volt a felénk nyiladozó bizalma. De az igazi változást kifutó béli lakótársának felbukkanása hozta meg. A szemrevaló farkaskutyakeverék kislány láttán boldogan elindult felé. Még egy kicsit húzta is a pórázt nagy lelkesedésében. Örömmel szimatolgatták egymást, dörgölőztek, bújtak egymáshoz. Azt gondolom, Arámi akár második kutyaként is beilleszkedhetne egy családba. Másik lakótársa egy fiú kutya, akivel szintén békés, baráti a viszonya. Talán egy másik kutya társasága könnyebben enyhíthetné elveszített gazdijának hiányát. De ehhez legelőször is kell az a bizonyos kétlábú, aki felfigyel Arámi különlegességére, kedvességére, és szeretné, hogy a kutyus hűséges társául szegődjön.

Talán pont itt talál rá az, akivel boldog éveket tölthetnek együtt.

További képeket és információkat a Budaörsi Állatmenhely honlapján Arámi adatlapján találni róla. Személyesen vagy telefonon lehet érdeklődni a menhelyen vagy a 06-70/601-6700 telefonszámon.

Köszönettel

Fekete Adrienn

Megosztás