Az a szép zöld gyep, csak azt tudnám feledni!

2024-02-21 | Közélet
- mondta Poldi bácsi az Égigérő fű c. filmben, talán emlékszünk még rá. Lassan Budaörsön is felednünk kell a füves területeket - erről a mindenhol parkoló autósok is gondoskodnak.

Hétköznapokon tele vannak Budaörs utcái „parkoló” autókkal. Talán mindenki home-office-ban dolgozik? Gyanítható, hogy ezek az autók nem az ottani lakók, de még nem is a Budaörsön lakó autótulajdonosok járművei.

Nem kell hozzá hosszú séta, hogy lássuk: a legtöbb autóban nincs kitéve a kis papír óra vagy a parkolási jogot tanúsító kártya – ilyet alig találunk. Pedig már egyre több olyan budaörsi zóna van, ahol tábla jelzi: déli 12 óráig csak két óra időtartamban lehetne lefoglalni egy parkolóhelyet.

A budaörsi lakosoknak alig jut hely, ha bármi ügyüket (vásárlást, gyerekszállítást) szeretnének intézni.

Talán ritka az ellenőrzés vagy túl csekély a büntetés? Mi az oka annak, hogy Budaörs városvezetése egyre tehetetlenebbnek tűnik a minket elárasztó autóáradattal (vagy a hegyeinket luxusvillákkal beépítő beköltözőkkel) szemben?

Nem kellett volna már régen kitenni a MEGTELT táblát Budaörsön? Pontosabban olyan intézkedéseket, rendeleteket „kitalálni”, amelyek legalább a jövőre nézve megálljt parancsolnak ennek a zsúfoltságnak, ha nem is tudják az eddigieket semmissé tenni?

A helyzet lassan tarthatatlan!
SzK

 

Megosztás