Az idei advent

2021-11-17 | Budaörs
Újra pandémiás adventunk lesz, valószínűleg sok megszokott rendezvény, esemény elmarad. De közösségi házaink azért készülnek és adventi koszorút készíteni, házunkat, kertünket feldíszíteni most is tudunk.

Az első adventi vasárnap az idén november 28, ezt követi még három: december 5, 12 és 19. Majd lesz egy kis szusszanásunk Szentestéig, ami a következő péntek.

Ötletekkel, műsorokkal készülnek a budaörsi közösségi házak is, de érdemes az utolsó pillanatban még ellenőrizni, valóban meg tudják-e tartani a rendezvényeket.

JÓKAI MŰVELŐDÉSI HÁZ (Budaörs, Szabadság u.26.)
November 28. 10.00 óra – Csokibár: Kippkopp a hóban
November 28. 10-13.00 óráig Adventi készülődés, kézművesség a Nyugdíjasok Házában (Szabadság u.24.) – ez ingyenes
December 22. 10.00 – Csokibár: Régi karácsony

KAMARAERDEI KÖZÖSSÉGI HÁZ
Már lehet jelentkezni az ÉLŐ ADVENTI NAPTÁR készítésére, az adventi ablakok díszítésére. A fénykeresés december 1-én indul. Részletek ITT.

December 4-én 13:30-tól látogatja meg a gyerekeket a Mikulás Kamaraerdőn, hogy megajándékozza a csöppségeket! A Mikulással való találkozás regisztrációhoz kötött!!!!
Arra kérik a kedves Szülőket, amennyiben szeretnék a nagyszakállú Mikulással való találkozást, regisztráljanak!
Regisztráció: kamaraerdeikozossegihaz@gmail.com
A regisztráció során legyenek kedvesek elküldeni a gyermek nevét, lakcímét. E mail formában küldik majd el a Mikulással való találkozás helyszínét és feltételeit.
Regisztrálni november 25 ig lehet, összesen 150 csomaggal készülünk! Kérik, minél hamarabb jelentkezzenek, akiket érdekel.

Otthon

Már megvásárolhatjuk a koszorúalapokat. Hogyan készítsük el az adventi koszorút? Egy ötlet a díszítéshez:

Az általad választott koszorúalapot tekerd körbe műanyag vagy élő fenyőgirlanddal, egészen addig, míg jól befedi az egész koszorút az anyag. A kötözőzsinorral minden tekeréskor jó szorosan kösd meg a girlandot, így később biztos nem fog leesni róla.
Készítsd elő a ragasztópisztolyt és a használni kívánt díszeket. Fontos! Még ragasztás előtt próbáld rá a dekorelemeket a koszorúra, hogy biztos jól néznek-e ki egymás mellett.
Azt tanácsoljuk, hogy először kezdd a gyertyák felerősítésével, és utána tervezd köré a többi díszítőelemet.
Rakj egy kis ragasztót a gömbdíszek egyik oldalára, majd nyomd rá őket a koszorúra.
Várj legalább egy-két órát, hogy a ragasztó megszáradjon. (shopalike.hu)

Én viszont egyre inkább a kertben található növényeket: borostyánt, bukszuslevelet, fenyőtobozt, csipkebogyót használom fel – ehhez már csak a gyertyák és egy kis fénylő, színes szalag, esetleg apró gömbök kellenek.

Mivel minden évben probléma, hogy az első gyertya már leég, mire a negyedikre sor kerül, nagy örömmel találtam rá a GLÓRIA BOLTBAN (Budaörs, Szabadság út 18., az óvoda oldalában) olyan gyertyaszettre, amely hosszabb és rövidebb gyertyákból áll. Jó ötlet!

SzK

 

 

Megosztás