Az már nem elég, ha csak imádkozunk!

2022-03-30 | Budaörs
„Egész éjjel havazott. Reggel kimentünk a gyerekekkel hóembert építeni” – így kezdődik ez a kis (kitalált?) történet, amit feltehetőleg egy családapa tett fel az internetre.

„Nyolc órára már készen is voltunk. De elmesélem, mi történt utána…”

8:10 Egy arra járó feminista megkérdezte, miért nem építünk hóembernőt is.
8:15 Gyorsan építettünk egy hóembernőt.
8:17 Feminista szomszédom panaszt emelt a hatóságoknál a hóembernő nagy mellei miatt, mert szerinte ezzel tárgyiasítom a nőket.
8:20 Egy közelben lakó meleg pár is odajött, és hisztizni kezdtek, hogy miért nem két azonos nemű hóembert építettünk.
8:22 Egy transznemű férf… akarom mondani n…, szóval személy, kérdőre vont, hogy miért nem építünk nemi identitásnélküli hószemélyt.
8:25 Aztán idejött az utca végéből egy vegán házaspár, és szóvá tették, hogy a répa élelmiszer, nem pedig hóemberek dekorálására való.
8:28 Lerasszistáztak, mert a hóemberpárunk fehér.
8:31 A szemben lakó muszlim pasas követelte, hogy a hóembernőre azonnal adjak rá egy burkát.
8:40 Megérkezett a rendőrség, valaki kihívta őket, mert megsértettük az önazonosságát.
8:42 A feminista szomszéd megint megjelent. Most a seprűt kifogásolta, ami a hóemberasszony kezében volt, mert szerinte ezzel a nőket háziasszony-szerepbe helyező régi, lejárt sztereotípiát erősítjük.
8:43 Kiszállt a városi tanács egyenlőségügyi bizottságának elnöke, aki kilakoltatással fenyegetett bennünket.
8:45 Megérkezett a BBC híradójának stábja. Megkérdezték, szerintem mi a különbség a hóember és a hóembernő között. „A hógolyók”, feleltem, mire leszexistáztak.
9:00 A tévében mint feltételezett terroristát, rasszistát, homofóbot és mások érzékenységébe gázoló bűnözőt mutogattak, aki balhét kavar a lakóhelyén ilyen súlyos időjárás közepette.
9:10 A rendőrök megkérdezték, kivel építettem a hóembert, majd letartóztattak, és velem együtt a gyermekeimet is, mint bűntársakat, mindnyájunkat bekísértek…

Ez csak egy kis kroki, egy kis színes történet az internetről, nem kell komolyan venni… Legalábbis nálunk nem. Még nem… De ha szétnézünk a világban, és kihagyjuk a kis túlzásokat, sok helyütt bizony már félő, hogy valós esemény lehet egy ilyen számunkra bizarr történet.

Csak annyit fűznék hozzá: ugye tudják kedves olvasóink, hogy az már nem elég, ha csak imádkozunk, hogy nálunk nehogy leessen a hó…
R. V.

Megosztás