Baltazár

2023-12-01 | Budaörs
Nincs annál szomorúbb, amikor szeretett háziállatunkkal valami végzetes dolog történik., vagy egyik napról a másikra eltűnik Aki átélte már ezt, az tudja,hogy mekkora gyászt okoz szeretett kutyánk vagy macskánk eltűnése, vagy végleges elvesztése.De vannak még csodák!

A dolog úgy esett, hogy egy gyönyörű cica – nem is akármilyen-egyszer csak fogta magát és világgá ment. Pedig igencsak jó dolga volt.Szerető gazdái minden finomságokkal elhalmozták, fürdették és fésülték ápolták körmeit,kényeztették, simogatták. Irigylésre méltó,királyi módban volt része.

Egy napon  hűlt helyét találták. A család kétségbe esett . Mi történhetett? Keresték,kutatták de hiába.Hova lett?  Gyász borult a házra,ahol a felnőtteken kívül két gyerek is siratta Baltazárt. Másfél hónapig fal ragaszokon, online világhálón kerestették, megtalálójuknak busás jutalmat ígérve, de mindhiába!

Bejárták a környéket, hívogatták, de Baltazárt elnyelte a föld. A remény hogy megtalálják egyre fogyott.. És akkor jött a csoda. Baltazár 18 napi vándorlás után törött lábbal, csapzottan, harci nyomokkal szőrzetén, hazatért. Ki tudja kinek a kegyeiért vívott csatát?

Hihetetlen a történet,de igaz. Mert még hogy a kutyák kilométerekkel távolabbról is hazatalálnak a szimatuk segítségével, az rendben van. De a macskák?

Ezek szerint vannak még csodák! Micsoda öröm fogadhatta a hazatérő Baltazárt! Jöhet a feltáplálás, hogy újra régi fényében csillogjon a szőre és vidám játszadozásával szórakoztassa szeretteit. Átélt kalandjai után gondolom,  hogy soha többé nem szökik el otthonról,világot látni!

Major Edit

Megosztás