Bevásárlás karantén idején

2020-05-01 | Budaörs
Vásárolni csak kell, főleg ahol nagy a család. Most a vásárlási szokásainkat is átalakíthatjuk kissé. Ha átgondoltan, jól szervezünk, akkor ritkábban kell boltba járni. Nem kell a megszokott gyakorisággal felkeresni a boltokat, mégis meglesz minden szükséges összetevő az otthonunkban.

Menjünk biztosra! Legyen rajtunk maszk és  kesztyű.

Bár egyesek szemében túlzott óvatoskodásnak tűnhet, menjünk inkább biztosra, és mindig vigyünk magunkkal gumikesztyűt és arcmaszkot a bevásárláshoz. Abból bajunk nem származhat. Bevásárlás után mossunk alaposan kezet, majd dörzsöljük le alaposan, mosószerrel azokat a termékeket is, amiket közvetlenül fogyasztunk el (zöldségek, gyümölcsök) Sőt, ha biztosra akarunk menni, akkor az a legjobb, ha minden olyan árut lemosunk, amely nem megy tönkre a víztől.

Készítsünk listát!

Nagybevásárlás előtt először is át kell gondolni, hogy mikor és mit fogunk főzni, miből mennyi kell, mi az, ami csak frissen jó, és abból mennyi kell, és miből tudunk annyit bespájzolni, hogy hetekig ne kelljen újra megvenni. (pl: szárazáru, tartós élelmiszer, kávé, eltartható zöldség, gyümölcs, tisztasági szerek). Mindig vigyünk magunkkal elegendő zacskót. Pl: amiben előzőleg kifli volt, az most jó lesz az almának. Sokan már mosható textilzacskót használnak – nagyon helyesen.  Ezután elég lesz csak leugrani a sarki kisboltba néhány naponta az apróbb, romlandó élelmiszerért, és így el tudjuk kerülni a nagyobb tömeget is.

Kerüljük a hétvégéket!

Ne dőljünk be az akcióknak! Sokszor érezhetjük azt, ha valami le van árazva, hogy az mindenképp megéri és muszáj megvenni. Ilyenkor gondoljuk át, hogy tényleg szükség van-e rá, és utána döntsünk. Lehet, hogy attól függetlenül, hogy akciós, nem is az a legkedvezőbb ajánlat. Nézzünk szét a többi hasonló termék között, vagy hasonlítsuk össze, hogy a kilós ára valóban megéri-e.

Egy alkalommal örömmel láttam,hogy olcsóbb tasakos cicaeledel került a polcra. Vásároltam is íziben 3 dobozzal. Otthon vettem észre, hogy 10 dkg helyett csak 8-at tartalmaz a tasak. Így már nem érte meg az árát. Azt hiszem, a cicám is észrevette….

s.k.

Megosztás