Budaörsön nem kell szájmaszk?

2020-04-23 | Közélet
Tele vannak naponta a bevásárlóközpontok és egyéb áruházak, nagyrészben nem is budaörsi vásárlókkal. Budapest főpolgármestere meghozta a szükséges intézkedéseket - de Budaörs miért nem?

2020. április 21-i hír:
„Jövő hétfőtől a fővárosi közösségi közlekedés járatai mellett a budapesti üzletekben, boltokban, piacokon, bevásárlóközpontokban, valamint a taxikban is kötelező lesz az arc eltakarása a koronavírus-járvány megfékezés érdekében – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester kedden.

A döntéseket az a cél vezeti, hogy megfékezzék a járvány terjedését. Nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy zárt térben veszélyes, ha nem takarjuk el az arcunkat, ezért lesz kötelező kendő, sál vagy maszk viselése.” (budapest.hu)

Vajon mi akadályozza városunk vezetését abban, hogy meghozza ugyanezt a döntést? Hiszen láthatólag sokan nem veszik figyelembe, hogy embertársaik nem szeretnék elkapni az új, veszélyes kórt: nemhogy szájmaszkot nem használnak, de még jó közel is állnak embertársaikhoz a pénztárnál vagy vásárlás közben és felháborodnak, ha figyelmeztetik őket!

Sok magyarországi városban az önkormányzat szájmaszkokat juttatott el minden lakosának. Ez Budaörsön miért lehetetlen?

SzK

(A kép illusztráció)

Megosztás