Bűnmegelőzési tanácsok az ünnepekre

2020-12-14 | Közélet
Kérjük, fogadja el ajándékként jó tanácsainkat, hogy az Ünnep meghitt hangulatát jogsértések ne zavarhassák meg!

Legyen figyelmesebb, az adventi időszakban, utazás ideje alatt értékeit ne hagyja egy pillanatra sem őrizetlenül! Legyen elővigyázatos vásárláskor ne a bevásárlókocsiba helyezze el kézitáskáját, illetve ne tartsa bankkártyáját és annak PIN kódját egy helyen! A tömegközlekedés során kézitáskáját mindig tartsa testközelben, zártan!

Kérjük, legyen óvatosabb az ünnepi utazások ideje alatt, és gépkocsiját minden esetben zárja be! Legyen körültekintőbb, és ne hagyjon semmit az autó utasterében! Amennyiben autóúton vagy autópályán megállítják, kiszállást követően zárja be a gépkocsiját!

Kérjük, legyen figyelmesebb az ünnepek ideje alatt, és ha hosszabb időre elutazik, lakása nyílászáróit többször ellenőrizze le, hogy biztosan zárva legyenek!

Lakása védelme érdekében biztonsági zárral lássa el otthonát!

Készítsen értékeiről (pl.: műszaki cikk, és annak gyári száma, jótállási jegy, ékszerek) fényképes értéklistát, és azt helyezze biztonságos helyre!

Kérjük, legyen körültekintőbb internetes vásárlások előtt, és csak ellenőrzött oldalakról, személyektől rendeljen! Legyen bizalmatlanabb, amennyiben családtagjaival kapcsolatos hírt kap, minden esetben ellenőrizze annak valóságtartalmát!

 

 BÉKÉS, BIZTONSÁGOS ÜNNEPEKET KÍVÁN

A PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG

BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLYA!

   Segélyhívó számok: 107, 112

 

 Csillag-Simon Katalin r. zászlós

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Budaörsi Rendőrkapitányság

Bűnügyi Osztály Nyomozó Alosztály

 + 2040 Budaörs, Szabadság u. 160. sz.

@      csillag-simonkat@pest.police.hu

 

 

Megosztás