December 18-a a Nemzetiségek Napja

2020-12-19 | Közélet
2012-ben az Országgyűlés december 18-át a Nemzetiségek napjává nyilvánította.

Ezen a napon minden évben ünnepélyesen szoktuk átadni a Nemzetiségekért-díjakat a 13 hazai őshonos nemzetiség életében kiemelkedő munkát végző személyeknek, szervezeteknek. Idén sajnos ez sem lehetséges, de remélem, 2021-ben be tudjuk pótolni!
2010 óta hatalmas munkát végeztünk a magyarországi nemzetiségekkel közösen. Magyarország Kormánya kiszámítható és következetes nemzetiségi politikájának eredménye, hogy az elmúlt években mind a nemzetiségi önkormányzatok, mind az általuk fenntartott oktatási és kulturális intézmények komoly lehetőségekhez jutottak, számos intézményük megújult, de a kisebb nemzetiségi civil szervezeteket is támogatjuk. Nemzetiségeink életében fontos a hit, a vallásgyakorlás, az egyházak sokat tesznek a nemzetiségi kultúra, hagyományok megőrzése, a közösség egyben tartása érdekében.
A Kormány számára természetes, hogy ami jó a magyarországi nemzetiségeknek, az jó az egész országnak, sőt, hosszútávon pozitívan hat a Kárpát-medencében élő magyarságra is.
Bár a határon túli magyarok is ugyanilyen támogatást élvezhetnének.

Isten éltesse a Magyarországon élő bolgár, görög, horvát, lengyel, német, örmény, roma, román, ruszin, szerb, szlovák, szlovén, ukrán nemzetiség minden tagját!

s.k.

Megosztás