Egy esély Pandának

2020-11-04 | Budaörs
Panda a Budaörsi Állatmenhelyen élt néhány hónapig, míg két évvel ezelőtt gazdára talált. Nem tudjuk, hogy mi történhetett, de Panda ismét visszakerült hozzánk, elhanyagolt szőrrel, nem igazán jó állapotban. Most igyekszünk neki olyan gazdát találni, akivel már élete végéig szeretetben tud élni.

Egy önkéntes sétáltatónk beleszeretett és ezeket a sorokat írta róla: Panda egy 7 éves, nagy termetű kutyalány. Engem már a külsejével megfogott. Gyönyörű kutyus, szuperpuha bundával. Ő az, aki mindenkit próbál elcsábítani a rács mögül, és nagyon boldog mikor sikerrel jár. Mind a sétának, mind a hozzájáró sétáltatónak nagyon örül. Nagy termetéhez nagy erő tartozik, ezért nem sétálhat akárkivel, de általában, ha nincs más kutya a közelben, akkor jól viselkedik. Panda nagyon okos. Ez a cseles kutyus ugyanis pontosan tudja, hogy mikor szeretném befejezni a sétát és visszaterelni a menhelyre. Ilyenkor csendes tüntetésbe kezd, és mosolyogva lefekszik a földre. Ezt előszeretettel játssza el a menhely kapujában is. Pandus azt is tudja, hogy mikor váltok irányt azért, hogy elkerüljük a többi kutyát. Megérzi, és helyet foglal, várva a másik kutyát akit vagy csak megnéz magának, vagy legtöbbször inkább megugat. Igen, Panda nem szereti a többi kutyust. Ezt a temperamentumos kislányt egyszer már örökbe fogadták, egyszer már azt hitte örökre itt hagyja a menhelyet, de augusztus óta újra itt van, újra összezárva sok-sok kutyával. Szerintem érthető, hogy ezek után kevésbé tolerálja a többi kutyát. Pandának egy olyan gazdi kell, aki nem riad meg a szeszélyességétől. Valaki, aki elég határozott ehhez a szintén nagyon határozott kutyalányhoz. Egy olyan gazdi, aki meglátja, hogy mennyire aranyos és szeretnivaló Panda összes kis trükkje, ahogy próbálja meghosszabbítani a sétát, csak hogy egy kicsit még velünk maradhasson. Ő egy különleges kutya, aki nagyon szeretné elrabolni valakinek a szívét, és ezúttal tényleg örökre hazautazni vele.

További képek a menhely Facebook oldalán (https://www.facebook.com/budaorsiallatmenhely) találhatók Pandáról, ha a bejegyzések között rákeresünk a nevére.

A Budaörsi Állatmenhely honlapján (http://www.budaorsiallatmenhely.hu/kutya/256) az alábbi linken is találhatók információk róla.

Panda vár türelemmel, de itt az ideje, hogy végleg otthonra leljen.Lehet, hogy pont itt ismer rá az, akivel kiegészítik egymást.

Fekete Adrienn

Megosztás