Egy győzelem, egy vereség a mérlege a magyar férfi vízilabda válogatottnak a horvátországi Európa-bajnokságon

2024-01-06 | Budaörs
Csütörtökön este Zágrábban megkezdte szereplését válogatottunk a 36. férfi vízilabda Európa-bajnokságon. Mivel Varga Zsolt szövetségi kapitány legénysége a tavalyi fukuokai vb megnyerésével már kvalifikálta magát a párizsi olimpiára, így a kapitánynak lehetősége nyílt arra, hogy egy rendkívül fiatal csapattal utazzon el a januári Eb-re.

A válogatott keretében több olyan fiatal játékos is szerepel, akik életük első világversenyén vesznek részt. A magyar férfiválogatott görögök elleni Európa-bajnoki nyitánya ugyan nem indult jól az eredményesség szempontjából, hiszen a görögökkel szemben 10–8-ra elveszítette az első csoportmérkőzését a magyar válogatott, ugyanakkor a szövetségi kapitány a mutatott játék miatt büszke lehetett játékosaira.

Varga Zsolt megfiatalított együttese a görögök elleni mérkőzést követően szombaton a grúzok ellen egyfajta győzelmi kényszerrel ugrott a medencébe, és a fiatal magyar csapat bebizonyította, hogy mennyi érték is van benne. Ezen a találkozón a jó játék eredményességgel is párosult, és ennek köszönhetően a magyar válogatott második csoportmérkőzését 15–11-re megnyerte Grúzia ellen az Európa-bajnokságon.

A következő megmérettetésre január 8-án kerül sor, amikor is az olasz csapat lesz a magyarok ellenfele.

Megosztás