Elérhető sürgősségi ellátás március 1-től a budaörsiek számára

2024-03-05 | Közélet
Összefoglaltuk a lehetőségeket, az állami és budaörsi intézkedéseket. Kívánjuk, ne legyen szükség rájuk!

A HÉT MINDEN NAPJÁN
1. 24 órán keresztül elérhető szerződéses mentőszolgálat kivonuló mentőkocsi szolgáltatásával a helyszínre érkező orvos vagy mentőtiszt sürgős, életveszélyes esetekben azonnali orvosi segítséget tud nyújtani. A szolgáltatás telefonos elérhetősége: 06-23/445-495.
(A telefonos operátor minden esetben az OMSZ ellátás irányító központjával egyeztetve szervezi az azonnali ellátást.)

2. Online és telefonos orvosi tanácsadás. A budaörsiek applikáción keresztül vagy telefonon konzultálhatnak szakorvossal. A szolgáltatás ingyenes igénybevételéhez a budaörsi lakosoknak a lakcímkártyájukkal kell regisztrálniuk ITT .

A szolgáltatást a T-DOC mobil applikáción vagy web applikáción keresztül lehet igénybe venni, internet hiánya esetén a TritonLife Magánkórház Budaörs (2040 Budaörs, Kossuth Lajos u. 9.) helyszínén leadható a regisztrációs igény.

3. Elérhető Budaörsről is a központosított állami ügyelet, amit a 1830-as egységes telefonszámon lehet hívni.
Az Országos Mentőszolgálat vészhelyzeti telefonszáma továbbra is a 112 (Egységes Segélyhívó Rendszer), ezt a számot baleset, más közvetlen életveszély esetén lehet hívni.

MUNKANAPOKON, HÉTVÉGÉN, ÜNNEPNAPOKON
Állami ügyelet és állami mentők
A felnőtt betegek Budakeszin (2092 Budakeszi Fő utca 179.), munkanapokon 16-22 óráig, illetve hétvégén és ünnepnapokon 08-14 óra között kaphatnak állami ügyeleti ellátást.

Ugyanilyen típusú gyermekorvosi ügyelet Érden (2030 Érd, Szabadság tér 9.) munkanapokon 16-22 óráig, hétvégén és munkaszüneti napokon 08-22 óráig érhető el.
Az állami éjszakai ügyelet budaörsiek számára Budakeszin működik.

NAPKÖZBEN HÉTKÖZNAP
Budaörsi Egészségügyi Központ, Kossuth L. u.9.
7.00-19.00 óra között – szükséges a lakcímkártya, ahol (a szakorvosok rendelési idejében!) soron kívül, ingyenesen fogadják a budaörsi betegeket
————————

Telefonon:
Elérhető Budaörsről is a központosított állami ügyelet, amit a 1830-as egységes telefonszámon lehet hívni.
Az Országos Mentőszolgálat vészhelyzeti telefonszáma továbbra is a 112 (Egységes Segélyhívó Rendszer), ezt a számot baleset, más közvetlen életveszély esetén lehet hívni.

(SzK)

Megosztás