Elmarad a megszokott nagy tűzijáték augusztus 20-án

2020-07-16 | Közélet
Sem a légiparádét, sem az esti tüzijátékot nem tartják meg Budapesten augusztus 20-án, kivétel a tisztavatás. A zenés-táncos rendezvények 500 fő feletti tilalmán sem változtat egyelőre a kormány.

A járványügyi védekezés miatt elmaradnak az augusztus 20-i ünnepségek, beleértve a tűzijátékot és a légiparádét is, az egyetlen kivétel a tisztavatás lesz – jelentette be a Kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely beszélt arról is, hogy az 500 főnél nagyobb koncertek augusztus 15-ét követő szabályairól a július 29-i kormányülésen döntenek majd.

Felidézte, hogy a zeneipar szereplői a tömegrendezvényekre vonatkozó korlátozások enyhítést kérik, ám augusztus 15-ig már biztosan nem változtat a kormány az 500 főt meghaladó zenés-táncos rendezvények tilalmáról.
Július végén tudunk dönteni, hogy lesz-e változás, de több érv szól amellett, hogy ne oldjuk fel a korlátokat – mondta, hozzátéve: a magyar zeneiparban dolgozókat ettől függetlenül támogatni szeretné a kormány. – Nyitottak vagyunk arra, hogy a járvány miatti veszteségeket enyhítsük – hangsúlyozta.
(Forrás: origo.hu)

Megosztás