Előzzük meg a "szúnyogkeltetést"!

2020-05-15 | Közélet
Szúnyoggyérítés lesz Budaörsön május 18-19-én. Mi is tehetünk ellenük, ha nem tárolunk vizet fedetlenül a kertünkben.

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy Budaörs város területén a Nemzeti Népegészségügyi Központ által engedélyezett szerekkel és dózisokban szúnyoggyérítés történik májusban.

Felhívjuk a budaörsi lakosok figyelmét, hogy Budaörs belterületén a Nemzeti Népegészségügyi Központ által engedélyezett szerekkel és dózisokban szúnyoggyérítés történik az alábbiak szerint:
időpontja: fő nap: 2020. május 18.-19., pót napok : 2020. május 20.-21.
helye: Budaörs 955 ha belterületén,
felhasznált irtószer: Aqua K-Othrin szerrel,
kijutási technológia: ULV

A kezelés napján javasolt a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat összegyűjteni vagy letakarni.

A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.

A településeken jelentkező ártalmat részben a ház körüli vízgyülemekben kifejlődő szúnyogok okozzák. A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.
(Forrás: budaors.hu)

(SzK)

Megosztás