Ételben, italban, vidámságban nem volt hiány

2024-02-12 | Képviselőtestület
Igazi farsangi hangulat uralkodott az 1. sz Általános Iskolában szombat délután. 16 órától érkeztek a vendégek batyujukkal, kosaraikkal, bennük édes és sós süteménnyel, házi borral, amint az egy hagyományőrző batyus bálhoz illik.

Az asztalokat rozmaring ágak díszítették, ám hamarosan megteltek süteményes tálakkal, poharakkal, italokkal.

A megjelenteket Boros György , a Budaörsi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke köszöntötte.

Mindenkinek jutott helytörténeti totó, amelyet kitöltés után egy ládába kellett dobni.

A budaörsi egyesületek, társaságok egy-egy asztalt foglaltak el, de szívesen látogatták egymás társaságát, hiszen a jó ismerősök szívesen találkoznak. A Lyra dalkör, a Kolping Család, a Bretzfeld-Budaörs Baráti Társaság, a Wunderkäfer táncosok körbejártak és kínálgatták a finomságaikat.

A pilisvörösvári Spitzbuben zenekar fáradhatatlanul muzsikált. A keringő, polka és modernebb számok dallamára egyre többen táncra perdültek.

Három generáció

A műsort a Lyra Dalkör nyitotta meg, vidám dalaival. Majd a Wunderkäfer táncegyüttes örvendeztette meg a közönséget régebbi és új koreográfiájával. (Vezetőjük : Huszák Gézáné Icu)

A nézők nagy tapssal jutalmazták őket. Majd Icu biztatására a közönségből is egyre többen beálltak a bátrabb jelentkezők és táncház szerűen , a Fröhlicher Kreis (Vidám kör) dallamára valóban vidáman ropták a táncot.

Egy kis pihenés után Boros György kihirdette a helytörténeti totó eredményét. A 12+1 kérdés között voltak könnyebbek és nehezebbek is. A három nyertes örömmel vette át a nemrégiben megtörtént disznóvágás kóstolóját és Siklós Endre verseskötetét tartalmazó csomagot.

Majd a továbbiakban is kitűnő hangulatban folytatódott a bál.

s.k.

Megosztás