Fejetlenség a gyerekrendelőben

2023-12-09 | Közélet
Mi lehet az oka annak, hogy Budaörs vezetése százmilliókat költ a színház raktárára vagy a könyvtár ősrégi épületének szigetelésére, de a Kossuth Lajos utcai rendelőbe járó kicsikkel (és szüleikkel) nem törődik?

Több éve befejezetlenül áll a gyerekrendelő várója a Kossuth Lajos utcában, amiről már többször is írtunk … de hiába.
Gyermekorvosunk még arra is panaszkodott régebben, hogy szörnyű csatornabűz terjeng a rendelőben, amikor elkezdi a rendelést – még hidegben is kénytelen kitárni az ablakot. (Remélem, ez a probléma azóta megszűnt.)

Mi lehet az oka ennek a nemtörődömségnek? Pénzhiány nem jellemző Budaörsön, hatalmas összegből gazdálkodik a város – és ez kis tétel a többi beruházáshoz képest.

Nincs akarat? Ez nagyon különleges ok lenne, hiszen miért büntetné a kicsi gyerekeket és szüleiket a várost irányító Budaörs Fejlődéséért Egyesület.
Talán az eddigi magánszolgáltatók (Europmed, Jump Consulting, akinek az új tulajdonosa a Triton Life) dolga lett volna, hogy az egész épületet átalakító, többszöri felújítás, átépítés mellett a gyerekrendelőt is rendbehozzák?
Ha így van, miért nem figyelmezteti őket Budaörs vezetése, hogy valami nagyon lemaradt?

Friss hír, hogy az uszoda és színházunk év végi, alig indokolt prompt kérésére ismét több tíz millió forint „találtatik” a büdzsében…

Tűnődhetünk, tűnődhetünk – de csak a városvezetés cselekedhet az ügyben. Reméljük, több éves várakozás után most már meg is teszi!

SzK

Megosztás