Félmaraton online 2020

2021-01-11 | Budaörs
Egy budaörsi, háromgyerekes házaspár - Kiss Mónika és Horváth Péter - részt vettek a virtuális Vivicittá Futónapokon. 2020-ban annyi esemény történt virtuálisan, hogy már ezen sem csodálkozunk. Persze a futás valóságos volt, minden más virtuálisan történt.

Az Instant Telekom Vivicittá Virtuális Futónapok egy olyan esemény, ahol nem is találkoztak a futótársak.

Tudnivalók:
1.Nevezz be a választott versenyszámra a BSI online felületén
2.Fusd le a távot a megadott időszakban
3.A teljesítést rögzítsd, az eredményt töltsd fel a honlapra
4. Az eredménylistából töltsd le és/vagy oszd meg Facebookon az okleveledet és várd a postást az ajándék éremmel
+1. Kövesd és tartsd be az operatív törzs ajánlásait és a vonatkozó kormányrendeletek előírásait

A részletekről Kiss Mónikát kérdeztem.

Hogyan készültetek a versenyre? Vagy ezt nem is nevezhetjük versenynek?

Én idén márciusban kezdtem el futni a Gyerünk Anyukám edzéstervének segítségével, teljesen 0-ról. Ezt úgy kell elképzelni, hogy az első edzés az volt, hogy fuss 1 percet, majd sétálj 1 percet és ezt ismételd meg háromszor. Ahogy kirobbant a járvány, egyre jobban igényeltem a futást, hiszen 3 kisgyerekkel (2 kisiskolás és egy óvodás) nem volt egy sétagalopp a tavaszi karantén. A futás nagyon sokat segített, hogy ne menjen el teljesen a józan eszem.

Augusztus végén már 10 km-t futottam, októberben 15 km-t és december végére tűztem ki a félmaraton lefutását. Amikor megláttam, hogy lesz Vivicitta futóverseny, akkor nem is volt kérdés, hogy benevezzek-e. Mivel legtöbbször a budaörsi hegyekben futunk mindketten, ezért azt gondoltuk, hogy Budapesten, sík terepen nem fog gondot okozni a félmaraton lefutása. Az csak később vált egyértelművé, hogy ez nem egy hagyományos futóverseny lesz, hanem „instant”.

Milyen távolságot kellett befutni és mi volt az útvonal?

A félmaraton 21 km.

Egy Margit-sziget körrel indul, utána átfutottunk Budára, el a Lánchídig, ott át Pestre, el a Rákóczi-hídig. A Rákóczi-hídon vissza Pestre egészen a Lánchídig. Aztán megint át a Lánchídon Pestre a Jászai Mari térig és végül vissza a Margit-szigetre. Az összes hídon volt ellenőrzőpont, ahol be kellett jelentkezni mobiltelefonon. Azt hittem ez kicsit macera lesz és kizökkent majd, de nagyon jól működött, nem kellett sokat vacakolni vele.

Megnyugtató volt, hogy a férjed ott volt a közeledben? Lehetett beszélgetni?

Részben megnyugtató, másrészt néha kicsit frusztrált, hogy ő biztos gyorsabban menne, ha nem velem futna, de a fáradtság hamar feledtette velem ezeket a gondolatokat. Az első 15 km-t végig beszélgettük, utána volt egy kis csend. Nekem itt volt a mélypont, 2-3 km-en keresztül. Aztán egy kis csoki után új erőre kaptam és megint dumáltunk egészen a végéig, de ott már csak az volt a téma, hogy mennyire jók vagyunk.  Kaptunk oklevelet, és érmet is küldtek.

Apa és lánya. Már a gyerekek is lefutnak egyre hosszabb távokat.

Indultok 2021-ben is?

Remélem 2021-ben már igazi futóversenyen indulhatunk. Talán még a maratonnal is megpróbálkozunk, de az elsődleges célunk 2021-ben 21db félmaratont lefutni és tavasszal körbe futni a Velencei-tavat, amit az elmúlt 5 évben minden nyáron körbe bicikliztünk a gyerekeinkkel.

A főkép egy régebbi futóversenyen készült, 2020 augusztusában, az Aldi Női Futógálán.

Sok sikert kívánunk a családnak!

s.k.

Megosztás