Ferenc pápát először köszönthetjük Magyarországon

2021-09-10 | Budaörs
Szeptember 12-én reggel nyolc óra előtt érkezik meg a pápát szállító repülőgép a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre. A hivatalos köszöntők után a Szentatya Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel és püspökökkel találkozik a Szépművészeti Múzeumban.

Ezután Ferenc pápa fogadja a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának és a zsidó közösségek képviselőit. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséje 11 óra 30 perckor kezdődik a Hősök terén, amelyet Ferenc pápa celebrál. A Szentatya a délután folyamán indul tovább Pozsonyba. Háromnapos szlovákiai látogatása során egyházi- és világi vezetőkkel, a roma és a zsidó közösség tagjaival találkozik. Ferenc pápa felkeresi útja során Kassa, Eperjes városát és szeptember 15-én szentmisét tart a sasvári pálos kegyhelyen. (vaticannews)

A katolikus világ vezetőjének mai twitter-üzenete:
Imádkozzunk ma mindenkiért, aki szomorúságot hordoz, akár a magány, akár a jövő bizonytalansága miatt, akár azért, mert nem tudja támogatni a családját, mert nincs munkája… Sokan szenvednek a szomorúságtól. Imádkozzunk értük!
du. 4:13 · 2021. szept. 10.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus az egyik legnagyobb horderejű és legnagyobb tömeget vonzó katolikus esemény, méreteiben talán csak az ifjúsági világtalálkozókhoz fogható. Bár a koronavírus-járvány miatt a korábban tervezettnél kevesebb külföldi zarándok érkezik az egy évvel elhalasztott rendezvényre, gyakorlatilag minden olyan országból jön küldött, ahol van kézzelfogható nagyságú katolikus közösség, a záró szentmisén pedig várhatóan százezres nagyságrendű tömeg ünnepel majd együtt a Hősök terén. (mandiner)

A kongresszus budapesti Statio Orbis zárómiséjét több televíziós adó is élőben közvetíti majd: Duna Televízió, Apostol TV

Megosztás