FILMKLUB: Kontroll - új helyszínen!

2024-04-06 | Budaörs
Egy igazán jó magyar film. A vetítésre és beszélgetésre a Nyugdíjas Házban kerül sor április 9-én, kedden 19.00 órakor. Magyar thriller, 107 perc, 2003, rendező: Antal Nimród.

A film a mese és a valóság speciális keveréke. Van a fenti világ, valahol ott, a mozgólépcsőn túl, és a lenti világ, itt lent a sínek között. A történet főszereplője egy furcsa és titokzatos fiatalember, Bulcsú, az ellenőr, aki a fenti világhoz tartozik, ahol sikeres volt valamikor, ma azonban az alagútban kísérti a sorsot és vezeti kis ellenőr csapatát.

Az utazók és a jegyellenőrök – jól ismert – drámai, de legtöbbször komikus viszonya, egy kegyetlen gyilkoló gép, aki utasokat lök a metró elé, és a metróvezetőség emberei, akik számára csak egyetlen fontos szempont létezik: az utasok metróba vetett hite. Egy időről-időre feltűnő különös alak, a Gyalogkakukk, akinek kedvenc szórakozása, hogy magára haragítja az ellenőröket, hogy azok heves izgalmak közepette üldözni kezdjék a folyosókon, a peronokon, a mozgólépcsőn és a sínek között.

Izgalommal, humorral átszőtt történet, az elmúlt évtized egyik legsikeresebb filmje.

A film Cannes-ban Ifjúsági díjat kapott, de díjazták többek között Cottbus-ban, Varsóban, Koppenhágában, Kijevben is, valamint az Európai Filmakadémia legjobb rendező-díjára is jelölték.

A vetítések utáni elemzésre és vitára mindenkit szeretettel vár Bárdos Csaba, a sorozat szerkesztője és a filmklub vezetője.

A részvétel díjtalan!

Megosztás