Flóra kívül-belül megváltozott

2019-12-28 | Budaörs
A Budaörsi Állatmenhelyen az ünnepek alatt is folyik a munka, hiszen a védenceiket akkor is el kell látni. Az állatvédők nagy kérése, hogy szilveszterkor gondoljunk a kutyákra! Talán nem is okoz akkora örömet (?) a petárdázás, mint amekkora rémületet a négylábú barátainknak.

A 2019-es év nyarán került be a Budaörsi Állatmenhelyre egy nagyon rossz állapotban levő kislány kutya. Alig volt szőre, kis teste tele volt sebekkel és tartott az emberektől. Teljesen elhanyagoltan került olyan helyről a menhelyre, ahol nincs becsülete a négylábúaknak. Soha senki sem figyelt rá, szeretetet nem kapott. Nálunk a Flóra lett a neve. Sok fürdetéssel és nagyon sok türelemmel megszabadították a betegségtől és lassan kezdett megbarátkozni a menhelyi élettel. Kapott egy lakótársat is, aki folyamatosan gyógyítgatta a sebeit.

Flóra is azok közé a kutyusok közé tartozik, akik számára a menhely megváltás az előző életükben tapasztaltak után. Itt rendszeresen jut enni- és innivalóhoz, gyógyítják. figyelmet és szeretetet kap az kétlábúaktól. Nem kellett sok idő ahhoz, hogy ráébredjen, nem kell tartania senkitől ezen a helyen.

A tél beállta előtt jó kis tömött bundát növesztett, megbarátkozott az emberekkel, megtanult pórázon sétálni és most már csak egy igazi gazdára volna szüksége, aki feledteti vele rövid kis élete szörnyű élményeit. Nem lesz nehéz, mert Flóra egy nagyon kedves, emberszerető, vidám kiskutya lett az elmúlt fél év alatt. Elképesztő, hogy egy kis odafigyeléssel a legtöbbjük milyen hatalmas változásokon képes keresztülmenni. Tele vannak szeretettel, figyelemmel és várakozással.

Két képen bemutatnánk, hogyan nézett ki Flóra a menhelyre érkezésekor és mostanra milyen kis vidám csaj lett belőle.

Talán pont itt figyel fel rá valaki, akinek egy ilyen bűbájos kutyusra van szüksége, és szívesen otthont nyújtana ennek a kis hányattatott életű jószágnak. Nagyon jól fog járni vele, mert Flóra biztos, hogy nem fog csalódást okozni.

Fekete Adrienn

Megosztás