Gyászol az Illyés Gimnázium

2024-03-20 | Budaörs
Tragikus balesetben vesztette életét a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium diákja, számolt be az esetről a Tények. Információik szerint a 18 éves fiatalt szombat éjjel két óra körül érte halálos áramütés, miután egy buliból hazafelé tartva felmászott egy dízelmozdonyra a budaörsi vasútállomáson.

Hiába a figyelmeztetés, hogy a villamos felsővezetéknek már a megközelítése is életveszélyes, szombaton éjjel halálos áramütés érte a mozdonyra felmászó Illyés Gyula Gimnázium diákját.

A fiatal a Tények szerint még elküldött egy fotót a barátainak, majd pillanatokkal később meghalt.A ruhája lángra kapott, amit egy másik tehervonat mozdonyvezetője próbált meg eloltani, a fiú életét viszont már nem tudta megmenteni.

Budaörs állomás kilencedik vágányán álló magánvasúti dízelmozdonyra mászott fel és közelítette meg a felsővezetéket az a férfi, akit nem sokkal éjjeli két óra előtt halálos áramütés ért. A történtek észlelésekor egy szintén magánvasúti tehervonat a III. számú, jobb átmenő fővágányon megállt, hogy segítséget nyújtson; mozdonyvezetője komoly lélekjelenlétről tanúságot téve előbb az állomás, majd a mozdonya poroltójával eloltotta az áldozat lángra kapott ruháját. Bár a felsővezetéket kora hajnalban feszültség alá helyezték, vizsgálata csak 18-án, hétfőn lesz, addig a vágány villamos vontatással nem járható-adta ki a közleményt a MAV.Az Országos Mentőszolgálat az esettel kapcsolatban a következő tájékoztatást adta: „A mentők 2024. március 16-án éjszaka a budaörsi vasútnál egy fiatal férfi halálát állapították meg. A körülmények tisztázása a hatóságok feladata.”

Az iskola hétfőn Facebook-oldalán azt írta:

„Iskolánk közössége megrendülten gyászol. Iskolánk diákelnöke egy tragikus balesetben életét vesztette. Fájdalmunkra nincsenek szavak.”

Bálint a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium Diák Önkormányzatának elnöke, az intézmény lelke és mosolya volt, mindenki ismerte és szerette. A tanárok és a diákok megrendülten állnak a tragikus események előtt.

Budaörs halálos áramütés
Az iskola mosolyának nevezték a népszerű fiatalt. Fotó: Máté Krisztián

 

Major Edit

Forrás: Tények

 

Megosztás