Hauser-díjat kapott a budaörsi Heimatmuseum igazgatónője

2023-12-15 | Budaörs
2023. december 6-án Dr. Gajdos-Frank Katalin Hauser József Városi Közművelődési Díjban részesült a Városháza dísztermében. Tősgyökeres budaörsi. Az egykoron a városban működő Hölle pezsgőgyár tulajdonosainak leszármazottja. Budaörsön nőtt fel és 2011 óta a Jakob Bleyer Heimatmuseum igazgatója.

Rövid életrajza:

Az ELTE Bölcsészettudományi Karán diplomázott germanisztika szakon, előtte a Veszprémi Egyetem német nyelvtanári szakát is elvégezte. 2013-ban doktorált az Andrássy Gyula Német Nyelvű Egyetemen.

Magyarországi németnek vallja magát és hisz abban, hogy fontos az, hogy az emberek megismerjék a múltat és ápolják hagyományaikat. A kreativitás, kitartás és a nyitottság lételeme, hiszen egyszerre három gyermek édesanyja és egy múzeum igazgatója.

Szakmai elhivatottsága példaértékű. Munkájának egyik célja, hogy a budaörsi németek kultúráját és történelmüket minél ismertebbé tegye és a múzeum segítségével a hagyományokat továbbadhassa a felnövekvő generációk számára.

Több éves munkával megvalósította, hogy a helytörténeti gyűjtemény látogatása ne egy hétköznapi kötelező iskolai program legyen, hanem egy olyan színtér, ahová a különböző színes programokra szívesen mennek a családok.

Nagy szerepet vállal a bretzfeldi testvérvárosi kapcsolat ápolásában. Munkatársaival együtt kiváló kapcsolatot alakított ki az oktatási és nevelési intézményekkel, és számos városi rendezvényben együttműködő partnerek.

Munkájának egyik elismeréseként 2020-ban a Heimatmuseum megkapta az Év Múzeuma kitüntetést kis múzeum kategóriában.

Budaörs város kulturális életében végzett magas szintű kiemelkedő és fáradhatatlan munkájának elismeréseként Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Dr. Gajdos-Frank Katalin részére Hauser József Közművelődési Díjat adományoz.

(Forrás: budaörs.hu)

MI IS SZÍVBŐL GRATULÁLUNK A MÉLTÁN ELNYERT ELISMERÉSHEZ!

SzK

Megosztás