Hét nap, kilenc világsztár: kezdődik a Sziget

2019-08-07 | Budaörs
Hét napra kilenc headliner: hivatalosan szerdán nyit a K-híd. A Sziget Fesztiválon már a nyitónapon láthatjuk Ed Sheerant, de érkezik a The 1975, Martin Garrix, Macklemore, a National, Post Malone, a Florence+The Machine, a Twenty One Pilots és a Foo Fighters is.

A szórakozás mellett néhány dologra azonban érdemes nagyon odafigyelni.

Szerdán este Ed Sheeran belecsap a húrokba, de hogy ez valódi élmény legyen, érdemes már kora délután megérkezni a Szigetre. Ha lehet, semmi esetre sem autóval, figyelmeztetnek a szervezők, akik arra is rámutattak: az idei fesztivál legnagyobb sztárjának koncertjére már elfogytak a jegyek, így jó eséllyel egy fantasztikus bulira számíthatunk, ahol többtízezer ember énekli együtt az „angyali hangú” énekessel a legnagyobb slágereit a Galway Girl-től a Shape of You-ig és azon túl is.

A szervezők ugyanakkor arra kérik a látogatókat, hogy ahhoz, hogy ez az élmény mindenki számára 100 százalékos legyen, időben induljanak el a fesztiválra, mert mind a közlekedés, mind a bejutás tovább tarthat a szokásosnál. Mivel a Szigeten az úgynevezett check-in rendszer működik fontos, hogy személyi igazolványt mindenki hozzon magával! Aki már a korábbi napokon „becsekkolt”, tehát megkapta a karszalagot, az is jöjjön hamarabb, mert mindenki biztonsági átvizsgáláson is átesik (a sziget weboldalán olvashatóak a fesztivál területén nem megengedett tárgyak).

Legalább ilyen fontos: autóval ne induljon el senki! Számos egyéb közlekedési mód van, ami igénybe vehető: sűrített járatokkal közlekedik a HÉV, a busz, a hajó (a BKK és a MAHART is működtet járatokat), a City Taxi és a Főtaxi is a helyszínig hozza az utasokat, továbbá a kerékpárokat is megőrzik a szervezők.

A Szigeten készpénzmentes fizetés van, vagy saját érintésmentes bankkártyával, vagy a karszalagon lévő chippel lehet fizetni, amire viszont fel kell tölteni a pénzt. Ennek legegyszerűbb módja a Sziget applikáció használata, ami nemcsak gyorsabb, mint a hagyományos feltöltési mód, de így megúszható a sorbanállás és a Sziget befejezését követően automatikusan kaphatjuk vissza a kártyán maradt pénzt.

Nem győzzük elégszer elmondani: mindenki induljon el időben, ha lehet, még kora délután, a Nagyszínpadon már úgyis elkezdődik a program 16 órakor és Ed Sheeran előtt így még lesz alkalom egy közös éneklésre a hátrányos helyzetű és menekült gyerekek ingyenes zenei oktatását biztosító SUPERAR gyerekkórusával is.

MH

w

Megosztás