Igazodjunk a hivatalos bejelentésekhez

2020-11-12 | Budaörs
Olvasom az online felületeken tett bejegyzéseket arról, hogy milyen rendelkezések születtek Budaörsön, hol kell maszkot viselni és hol nem. Mindezt tették azok, akik a médiákból vagy folyosópletyka szinten értesülnek a történésekről.

A Kormány rendelete értelmében november 11-étől már szigorításokkal kell szembenéznünk. El kell fogadni azokat azért, hogy mielőbb kilábaljunk abból a mindenki számára nagyon nehéz helyzetből, amibe akaratunkon kívül belekerültünk.

Nekem nem tisztem hogy ezek betartásáról értekezzek, hiszen mindenki tisztában van azok fontosságával. Azokról a bejegyzésekről szeretnék szót ejteni, akik már szerda hajnalban, azaz nov.12-én  online bejegyzésükben hírül adták, hogy Budaörsön, a közterületeken milyen szigorításokkal kell szembenéznünk. Csak megjegyzem, hogy a Kormányrendelet, kedden a késő esti órákban látott napvilágot tehát, azzal érdemben a helyi rendelkezések tekintetében szerda hajnalig még foglalkozni nem is lehetett.

A Kormány rendelet szerint minden település Önkormányzata és ott is a polgármester dönthet a helyi korlátozásokról igazodva a Kormány rendelet által előírtakhoz. Ez tudtommal még Budaörsön szerda hajnalig nem történt meg, de az online felületen írogatók már bejelentették azt, amit gondolom olvasni vagy hallani szeretnének. Mi szükség van erre? Elég lesz megtudnunk azokat a hivatalos forrásokból.

Szerintem és sokunk szerint meg kell várnunk városunk polgármesterének hivatalos nyilatkozatát, rendelkezését arra vonatkozóan, hogy hol és milyen mértékben kell korlátozó intézkedéseket betartani Budaörsön tiszteletben tartva az egész országra vonatkozó Kormányrendelet intézkedéseit.

Ilyen módon tehát nincs szükség hívatlan prókátorokra, nekik az ügyben annyi a feladatuk hogy a rendelkezéseket betartsák és várják meg azok hivatalos kihirdetését.

Major Edit

 

 

Megosztás