Immár száz éve zajlik a hagyományos családok felszámolása

2022-02-18 | Budaörs
El lehet zárni a gyerekeket a pornótól? Jó ötlet egyesületeknek kiszervezni a felvilágosítást? Megmenthető még a hagyományos család? Tudósítás az MCC Budapest Summit vitájáról!

„Van-e helye a szexuális és nemi felvilágosításnak a tanteremben?” címmel tartott újabb beszélgetést az MCC Budapest Summit programjának keretében, ahol a meghívott vendégek Alka Seghal Cuthbert, az Academy of Ideas Oktatási Fórumának tagja, Anthony Daniels író, újságíró, Gladden Pappin, a Dallasi Egyetem docense, az MCC vendégoktatója, illetve Bonnie Snyder, a FIRE középiskolai tájékoztatási program igazgatója voltak. A moderátor Hal Melinda, az MCC Test és Lélek Műhelyének vezetője volt.

Cuthbert szerint egy dolog, hogy van szexuális oktatás Angliában, de kapcsolati oktatás van, amit el sem tud képzelni, hogy miről szól. A szexuális oktatás már arról szól, amit felnőttek gondolnak, és nem arról, amire a gyerekeknek szükségük van. Pappin szerint több úton lehetne felelni a kérdésre, de tény, hogy a gyermekek nem kapnak világos útmutatást, így félreérthetik, hogy élvezetről vagy másról van szó.

Alapvetően az egészséges és virágzó, hagyományos férfi-női kapcsolatot kell továbbadni.

Anthony Daniels szerint a normális családi élet szinte eltűnt, statisztikailag is, mert egyre több gyermek nem ismeri az apját. A család elleni támadás száz éve zajlik, mégpedig a következő módon: a hagyományos családot borzalmas dolognak írják le, ahol mindenki szenved. Egy rossz házasságban persze lehet szenvedni, de az is kiderült, hogy a szerkezetek lebontása nem az emberi szépség kibontakozásához, hanem féltékenységhez és erőszakhoz vezet.

Daniels orvosként dolgozva lényegében alig látott hagyományos házasságban született gyermeket, talán csak az indiai gyermekek voltak ilyenek. Felidézett egy esetet, amikor egy brit iskolában, ahol főleg muszlim diákok voltak, arra tanítottak ötéveseket, hogy mi is a nemváltoztatás, és a szülők nagyon lázadoztak.
Ebben nem a muszlimok viselkedése a megdöbbentő, hanem hogy bárki azt hitte, hogy jó ötlet erről beszélni nyolcévesekkel.

Pappin szerint a TikTok és közösségi média világában a beavatási kor értelmét vesztette. A gyerekek az iskolában is tudnak pornót nézni a telefonjukon, amely „egyre erőszakosabb, ahogy a kollektív szellemiség egyre mélyebben süllyed a szennybe”. Cuthbert úgy látja: gond, hogy a tanárok Angliában bármifajta ellenőrzés nélkül tanítanak, és néha kiszervezik a felvilágosítást harmadik feleknek, szervezeteknek.

Daniels elgondolkodott azon: ha nem fogadjuk el az életkori határokat, akkor nincs értelme a törvénynek. Ha nem tartjuk be a határokat, nincsenek határok. Manapság azt mondják nekünk, hogy mindent megkaphatunk, és minden ugyanolyan értéket. De mindig is kell, hogy legyenek tabuk, különben hogyan érveljünk a vérfertőzés vagy a többnejűség ellen? Ha nincsenek metafizikai határok, nem lehet többé korlátokat szabni semminek.

Forrás: Mandiner

Megosztás