Játszótér a Clementis utcában

2024-04-16 | Közélet
Egy tavaszi délután: 26-27 pici gyerek, ugyanennyi vagy még több szülő, a kis sportpályán nagyfiúk focimeccse zajlik - nagyon zsúfoltnak tűnik így a játszótér.

Úgy látszik, ez a régi játszótér jó helyen van, hiányt is pótol, hiszen nagyon sokan járnak ide. (Ettől Budapest felé haladva csak mini-játszóterek vannak, de a lakótelepig sem jobb a helyzet. Ott viszont egymást érik a játszóterek, a város most készül az egyik teljes átépítésére, felújítására a Napsugár sétányon.)

Örülhetünk, hogy ennyi gyerek van Budaörsön és ilyen „helyhiány” tud kialakulni. Bár a Clementis utcában, a nagy árok mellett, lenne hely is a játszótér bővítésére, a fő gondot én annak elhanyagoltságában látom: az őszi avarral (a hatalmas fák ontják a sok elszáradt levelet) még tavasszal is találkozunk a homokozókban is, a homokozók egyáltalán nincsenek kezelve, pl. átgereblyézés, netán felásás, frissítés, homokcsere…

A hiányzó mellékhelyiségről már nem is beszélve – hiszen ez sem ördögtől való, a lakótelepen már van ilyen játszótér …

Idézet a 2024-es költségvetésből:
4.3 Új játszóeszközök telepítése közterületi játszóterekre
Az elkészült szabványossági felülvizsgálat ajánlásai alapján játszóeszközök cseréjét és ütéscsillapító burkolatok építését tudjuk megvalósítani a keret terhére.
Előirányzat összesen: 30 000 e Ft
Áthúzódó kötelezettség: 0 e Ft

Jut ebből valami a Clementis utcába is?

SzK

(A kép illusztráció)

Megosztás