Jelenlegi helyzet a Budaörsi Állatmenhelyen

2020-04-24 | Budaörs
Különböző hírek keringenek az éterben,hogy a vírustól való félelmükben a gazdák utcára dobják állataikat. Továbbá,hogy kevesebb állateledel jut a menhelyeknek. A Budaörsi Állatmenhelyről ez ügyben a következő tájékoztatást kaptuk, és a lehetőséget az 1% felajánlására.

Az örökbefogadási számokból és a telefonon történő nagyszámú érdeklődésből kiindulva úgy tűnik, hogy jelenleg megnőtt az állatok iránti érdeklődés, több védencünk lel otthonra. Akadnak olyanok, akik már huzamosabb ideje gondolkoznak örökbefogadáson, de az időhiány miatt eddig nem tudtak volna megfelelő törődést adni az új környezetbe került állatnak. A járvány okozta kényszerű otthonlét lehetőséget ad erre, állat és ember át tudja segíteni egymást a nehézségeken. Valószínűleg már rég akartak egy társállatot, most jött el az ideje.

A jelentkezők előzetes telefonos egyeztetést követően jöhetnek a menhelyre, betartva a járvány miatt hozott szabályokat. Figyelünk arra, hogy a lehető legkevesebb személy legyen egy időben a telepen, a gondozókat is beleértve.

Nem tapasztaltuk, hogy a járvány miatt nőtt volna a kidobott állatok száma. Egyelőre kitartanak a tartalékaink, kiegészülve az adományként (jelenleg kisebb mennyiségben), de szerencsére tovább érkező eleséggel.

Sétastop van érvényben, jelenleg csak indokolt esetben (rehabilitáció, mozgásterápia, fotózás miatt) mehet ki kutya.

A tévhitekkel ellentétben az állatok nem tudják megkapni a fertőzést, és nem is terjesztik jobban, mint például bármely tárgy, amelyet megfogunk.

Természetesen fel kell készülnünk, amennyiben a járvány okozta nehéz gazdasági helyzet beáll, jelentős munkanélküliség esetén megindulhat az állatok leadása, hasonlóan a devizahiteles helyzethez, amikor a nagyobb ingatlanokból próbáltak a bajba jutott emberek kisebb ingatlanokba költözni, vagy kivándorolni.

A járvány okozta helyzetben egyre nehezebb, hogy előteremtsük a védenceink lelkiismeretes ellátásához szükséges anyagiakat. Nem tudjuk a szokásos módon megmutatni magunkat, állatainkat, a sétáltatás, a közösségi gyűjtőakcióink szünetelnek, szinte csak az online jelenlét maradt. Ezért ebben az esztendőben szó szerint életmentő lehet a számunkra felajánlott adó 1%, amelyről május 20-ig nyilatkozhatnak az emberek.

Köszönjük: a Budaörsi Állatmenhely

Megosztás