Jó-e Budaörsön lakni?

2021-06-28 | Budaörs
Aki mostanában Budaörsre akar költözni, sokféle véleményt kap a közösségi oldalakon. Más a régi, régebbi budaörsiek véleménye városukról, mint az újonnan beköltözőknek.

Tanulságos eszmecsere név nélkül, számokkal jelölve a hozzászólókat, a jobb megérthetőség kedvéért javítva a helyesírási hibákat, kicsit szerkesztve. Eldönthetjük, kivel értünk egyet.

11. Sziasztok, pár hónap múlva szeretnénk Budaörsre költözni Budapestről. A fő szempontunk a nyugalmasabb élet, természet közelsége, kisebb közösséghez tartozás. Azokhoz fordulok, akik már túl vannak ezen és kint élnek, meséljetek a tapasztalataitokról, milyen Budaörsön élni? Illetve milyen Budaörsön élni kisgyerekkel és kutyával? Mire érdemes előre odafigyelni, készülni? Köszi előre is a segítséget.
Kiegészítés: Elsősorban a Frankhegyet és Törökugratót néztük, de nyitottak vagyunk más helyekre is, ha nyugalmas (nincs minden második telken társasház- építkezés, nem hallani a kamionok zaját, nincsenek régről maradt romos házak stb), normális a szomszédság stb..

12. Én 46 éve lakom Budaörsön. Az akkori nyugalmat össze sem lehet hasonlítani a mostanival. Hatalmas a forgalom. Sokan Pestről is kijönnek vásárolni. Sokszor hatalmas dugók vannak. Így már csak a város külső részein lehet csendes, jó levegőjű otthont találni. Én javaslom Törökbálintot, de még szebb Biatorbágy, ahol rengeteg a zöld terület, nagy játszóterei vannak és minden más is megtalálható. Csendes utcáin gyerekekkel is biztonságos a közlekedés. Nézzetek körül, meglátjátok, óriási a különbség.

11. Elfogadom, amit írsz. A bajom a Budaörsön túli településekkel, hogy már esélyed nincs BKK buszra szállni, ha azzal akarnál közlekedni, illetve ott már garantáltan projektszámba megy beugrani Pestre. Ami nekünk téma, mert sok a pesti kötődésünk, minimum a családunk, de 30+ év alatt sok más is van, ami miatt be kell járogatni időről időre.

12.Törökbálintról és oda Bkk- járat van. Biatorbágyra is megy és jön, de az már Volán- járat. De van külvárosi vonatközlekedés és azzal pár perc alatt be lehet érni Pestre. Mindkét településen belül van ingyenes kisbusz- közlekedés is.

13. Ha rám hallgatsz, nem költözöl ide! Nézz távolabbi helyet az agglomerációban!
Itt már ugyanaz a csúcsforgalmas dugó van + két autópálya és az ország legnagyobb bevásárló-turizmusa. Már nem igazán tisza a levegő, a hegyeket lebontják TÖRÖKUGRATÓ+FRANKHEGY pl. , a fákat kivágják. Egy telken minimum 2-3, 2 szintes mini lakótelepeket alakítanak ki, mindent leaszfaltoznak, térköveznek, bebetonoznak, semmi zöld felület nem marad
Hidd el, csalódás lenne…

14. Itt születtem 72 éve, mi már túlzsúfoltnak érezzük, hegyek beépülve, stb… már nem az igazi!!!!

15.. Mi 21 éve költöztünk. A XI. kerület határán, kertvárosi részen lakunk és imádunk itt lenni. Ezen a részen csend és nyugalom van, jók a szomszédok. Budaörsön szinte mindent el lehet intézni, nem kell bemenni Budapestre. Jó iskolák vannak, az unokám imádja az itteni játszótereket, az uszodát, strandot és a túrát a kápolnához. Nyugodtan gyertek, jó itt élni.

16. Budaörs Megtelt!!!!

17. Falazzuk körbe? Mindenki hozzon magával még egy ytong téglát. Az utolsó meg kezdjen vakolni!

18. Mi tavaly költöztünk vissza ide, mert visszahúzott a szívünk. Tényleg változott a város, de sokkal kultúráltabb mint kintebb és a tömegközlekedés is jobb. Azt tudom tanácsolni, hogy járjátok körbe a környéket. A Törökugrató sok része nekünk nagyon hangos volt, főleg a Csíki rész és a busz arra ritkább, nekünk a gyerekek miatt fontos volt, hogy egyedül közlekedjenek majd. A zajszint változó, most a pálya mellett lakunk szinte Budapest határánál, de itt dupla védőfal van és alig hallani a pályát, máshol a hegyek miatt sokkal jobban terjed a zaj. Érdemes végigjárni a várost és hallgatózni. A közösség és a kulturális élet nagyon jó itt tényleg. Én ajánlom.

19. Érdekes látni, hogy azok áradoznak, akik csak nemrég jöttek ide, akik viszont itt laknak 30- 40 éve, egészen máshogy látják, milyen manapság a város. 30 millió Ft- nál kezdődik egy szakadt panel, ami, hát lássuk be, nem a lakhatás csimborasszója.

20. Egyik szomszéd bagózik, másik füvezik, a harmadik hangosan elégíti ki a másikat, a negyedik pedig egész éjszaka a székeket húzza feletted. Szerintem tökéletes az együttélés, van itt közösségi élet….

21. Először egy max. 2 lakásos házba szeretnénk költözni egy évig albérletbe, utána házat vennénk, szóval ez a fajta közelség nem fenyeget (bár, ha ilyen jófej- szomszédok vannak, átgondoljuk…)

22. Ez egy nagyon érdekes poszt lesz a kommentjeivel… Ahány ember, annyi vélemény.
Mi 2 éve jöttünk egy új lakóparkba, aminek felépítése nem okozott örömet a környékbelieknek, akik kertes, családi házas övezethez szoktak. Tulajdonképp teljesen érthető.
Azóta még jó pár újépítésű készült el, az autóforgalom egyértelműen nőtt a két évvel ezelőttihez képest is. Kutyával rengeteg irányba lehet csavarogni, bár párszor már meggyűlt a bajunk a kóbor, ill.az önsétáltató ebekkel.
Gyerekeink már nagyok, de van sok helyen játszótér, biciklizni is lehet a kisebb utcákban.

23. Ha nyugalmasabb helyet keresel, akkor rossz helyen keresed szerintem. Mindennaposak a dugók, hangos az egész város, legalább is szerintem.

************************************************

És így tovább, és így tovább… Egyetértek azokkal, akik már évekkel ezelőtt kitették volna Budaörsre a MEGTELT táblát.
És akármilyen szép villák épülnek itt-ott, nézzük már meg a főutcát, a színház, művelődési ház és könyvtár épületét – ott mi változott az elmúlt hosszú évtizedekben? Az egyik ikonikus, nagy épület a Templom téren kihasználatlan a város részéről évek óta. Ja, én csak egy nagyon régi budaörsi vagyok.
SzK

(Kép: S.D.)

 

Megosztás