Jótékonysági est a szeretet nevében

2023-11-17 | Budaörs
Jótékonysági estet szervezett Siklós Endre az Afrikáért Alapítvány javára, ami a Bethesda Klinika működésére, a kongói betegek gyógyulásához nyújt segítséget. Jótékonysági estet szervezett Siklós Endre az Afrikáért Alapítvány javára, ami a Bethesda Klinika működésére, a kongói betegek gyógyulásához nyújt segítséget.

Az irodalmi,zenés estre a PostArton került sor, melyen neves művészek léptek fel.

A résztvevők megtekinthették a verőcei művészpár – B.Tóth Éva és Gebora István alkotásait.

Először a Leopold Mozart Budaörsi Zeneiskola tehetséges növendékei örvendeztették meg a hallgatóságot. Nagy tapsot kaptak.

Majd Róbert György blockflötén , Szabó István lanton játszott, ének kíséretével. Már 30 éve játszanak együtt. Repertoárjuk a korai középkortól a 19. századig terjedt.

Faragó Laura – Kossuth díjas, Magyar Örökség díjas énekművész, népdalénekes madaras dalokat válogatott össze az előadásához. „Lelkem a népköltészetben látta meg a napvilágot” – vallotta.

Kovács István színművész, rendező , a Halhatatlanok Társulatának tagja Teréz Anyától, Szent János Pál pápától idézett és elszavalta Váci Mihály örök érvényű költeményét, a Még nem elég! címűt.

Elmer István és Jakab János előadásában az irodalom és a zene találkozott.Elmer István Kossuth Díjas magyar író, újságíró megrázó erővel mondta el gondolatait, idézeteit, amit Jakab János zenei aláfestéssel gazdagított.

A műsort az est házigazdája, Siklós Endre és Novák Zsuzsa konferálta. Minden fellépő emléklapot kapott ajándékba.

Végezetül Nsosso Espérance, az alapítvány programkoordinátora megköszönte a jelenlévők szíves támogatását.

Kedves, afrikai kézműves ékszereket vásárolhattunk és szerény vendéglátásban is részesültünk.

Úgy gondolom, hogy valamennyien jó érzéssel mentünk haza. Adományunkkal valami jót cselekedtünk.

Az Afrikáért Alapítvány számlaszáma: Magnet Bank 16200010-10039959

Fotó: nanna

s.k.

Megosztás