Karácsonyi kínálat a Fantazmagória gyerekkönyvesboltban

2019-12-11 | Budaörs
A gyermekes szülők már jól ismerik a Szabadság út-Károly király úti körforgalom közelében a Fantazmagória boltot. A kis üzlet tulajdonosa gyermekeknek szóló könyveket kínál, és különböző programokat szervez családoknak.

Megkértem Domány Katalin üzletvezetőt, hogy mutassa be az üzletét

A könyvesboltot 2017 márciusában nyitottuk Kárpáti Gábor nevű családi barátunkkal ketten, mert hiányoltuk egy gyerekeknek szóló helyet a városban és gyerekprogramokat. Olyan oviba jártak együtt a gyerekeink, ahol nagyon családias hangulat volt és pont ezért egy Pagony-szerű, barátságos helyet szerettünk volna nyitni. Hiszen Budaörsön rengeteg gyerek, gyerekes család és fizetőképes kereslet van. Reméltük, hogy érdekli a helyieket annyira a tudás, a kultúra, hogy már gyerekeiknek is könyveket vesznek.

Hogyan történt a különleges névválasztás?

A név véletlenül jött! A cég neve, amelybe beléptem a könyvesbolt alapításakor, Fantasy Film Kft. Először ezzel a „fantázia” szóval gondolkodtunk, játszottunk és Gábor ötlete volt a Fantazmagória, hiszen úgy hangzik mit egy varázsbirodalom neve, ha nem vesszük figyelembe a kissé pejoratív jelentését, hogy agyrém/ábrándkép. Ez a könyvesbolt a mi agyszüleményünk!

Mit keresnek elsősorban a szülők?

Szerencsére már egész sokan ismernek minket, de persze sosem mondhatjuk, hogy elegen. Minden korosztály számára keresnek könyveket a szülők. Már babakönyvek iránt is érdeklődnek, a legnagyobb gond olyan könyv felkutatása, amitől a gyermek elkezd olvasni. Kérik az ajánlásaimat és őszintén meg szoktam mondani a véleményemet. Sok gyereket ismerek különböző programokról, táborokból, így személy szerint tudok ajánlani szüleiknek, vagy barátoknak ajándékba, könyveket.

A könyvek mellett különórákat és más programokat is tartunk. Gyerekjóga, drámaórák több korosztálynak, gyerekpszichológus vezette varázsjáték, baba-és tipegő torna, Csiripelő zenés foglalkozás, mind helyi szakemberek irányításával. Egy fejlesztőház is nálunk kezdte meg tevékenységét, Szárnyaló Fejlesztőház néven. Születésnapokat is tartunk hétvégente, mert keresték és szeretik ezt a közeget, a festős szülinapok lettek közkedveltek. A programokról részletes információ itt található: http://fantazmagoria.hu/

Az üzlet egy részében kismamaruhákat találnak a vevők. Erről mit tudhatunk?

Ősszel beköltözött a középső terembe a mummer.hu webáruház tulajdonosa üzletével. Jól ismertük egymást Mónival, szinte egy időben kezdtük el a tevékenységünket és a gyerekeink is egy iskolába járnak. Mindig kérdezgettem, viccelődtem vele, hogy költözzön hozzánk, jó a hangulat és erősíthetjük egymást. Ő pedig elgondolkodott ezen és szeptembertől bérli az egyik termet. Csodaszép ruhákat, pulóvereket és kabátokat kínál pocakos és már szoptató kismamáknak, olyan darabokat, amik nem jönnek szemben az utcán.

Mit ajánl karácsonyra?

Rengeteg gyönyörű könyvet adtak ki idén karácsonyra és a korábbi években is, amiket érdemes újra elővenni vagy most megvenni. Mindenkinek más könyv tetszik, amit mindenki keres az olyan könyv, ami Advent minden napjára tartalmaz egy olvasnivalót. A kisegér, aki megmenti a karácsonyt (Manókönyvek); 24 karácsonyi mese (Naphegy kiadó), A karácsony nagy könyve (Kolibri kiadó) vagy Szabó T. Anna versei az Adventi kalendáriumban, Rofusz Kinga szép illusztrációival (Pagony kiadó). Szerintem két dolog fontos, hogy könyv mindenképp legyen a fa alatt és ez ne kötelező olvasmány legyen.

s.k.

Megosztás