Karácsonyi vásár Covid módon

2020-12-16 | Budaörs
Már nem csak a kertbarátok tudják,hogy Nagyné Ági kifogyhatatlan a jobbnál-jobb ötletekből. Ebben a nem mindennapi adventben is remek gondolata támadt, amit meg is valósított.

A régi szép időkben a kertbarátok a templomtéren, feldíszített kis faházakban árulták a karácsonyi kézműves termékeiket, a befőtteket, házi süteményeket. Egymást felváltva álltak helyt négy héten keresztül szombatonként a legnagyobb hóban, fagyban is. Majd végre megnyitott a Gazdapiac, és rosszabb körülmények között ugyan, de mégis ki-ki jártunk árusítani, hogy termékeinkkel segítsük a karácsonyi készülődést Budaörsön.

A mostani, járvány által nehezített helyzetben új módszert találtam ki, és hirdettem meg a közösségi oldalon:

„Kedves Budaörsiek! Karácsonyi befőttárusítással szeretném segíteni az ünnepekre való felkészülést. Az elsősorban budaörsi kertünkben termett zöldségekből, gyümölcsökből készült befőtteket, szörpöket, lekvárokat árusítok szabadtéren, a teraszunkon. Akit érdekel, jelezze a 05-70/6094931 telefonon!”  

Az első hétvége tapasztalatai azt mutatták, hogy nagy az igény a házi termékekre. Különösen a birsalmasajt és a baracklekvár volt kelendő, de tetszett a vásárlóknak a szárított szilva, barack, füge és kandírozott narancshéj összeállítás ami mellé receptet is mellékeltem a karácsonyi habkenyér elkészítéséhez. Vasárnap, a gyönyörű napsütésben a szüleikkel érkező gyerekek meglátogatták a baromfiudvart is. Sajnos az állatok a vonuló madarak által terjesztett influenzavírus veszélye miatt csak a zárt kifutóba lehetnek, de így is nagy örömet szereztek a látogatóknak.

Jót beszélgettünk a vásárlókkal.Beszélgettünk a hozzám érkezőkkel a karácsonyhoz fűződő egyéb szokásokról is. Biztattam mindenkit a Luca búza vetésére, hiszen vasárnap volt Luca nap!

A járványhelyzet előírásait szigorúan betartottuk, mégis sikerült tartalmasan eltölteni a vásározás perceit, bízva abban, hogy a jövő évi advent jobb lesz.

Nyíri Ágnes

Megosztás