Kertbarátok aszály idején

2022-08-01 | Budaörs
A Budaörsi Kertbarátok Dr. Luntz Ottokár köre a Jókai Napok főzőversenyén elért eredményének jutalmaként egy alkalomra megkapta a Nyugdíjas Házat. Éltek is a lehetőséggel.

A megjelenteket Baráthné Bátai Beatrix elnök asszony az idei program március 16-án kezdődött a két éve elmaradt Nyitnikék tavasz váró rendezvénnyel, mely sikeres volt Már ott sokan jelezték igényüket a Mariska Elberta, Péter-Pál, Napsugár és az Agrárminisztérium Növényi Génbank Tanács államilag elismert kosorrú és vérbarack tájfajtáira is. Augusztus közepétől az igényelt fajták szaporító vesszőit szedjük és faiskolában vadmandula alanyra szemeztetjük.Ennek köszönhetően újból kaphatók majd 2023 őszén a tájfajta barackfákból

Majd az egyesület életét megörökítő képekből vetítést tekinthettünk meg. Érdekes volt látni a 10 -12 évvel ezelőtti önmagunkat. A gyerekek már nagyot nőttek, mi sem lettünk fiatalabbak.

Nyikos Imre tagunk a kertbarát-tagságáról osztott meg gondolatokat, Kertész József saját költeményét adta elő, melyet a kertbarátok munkájáról életéről írt.

Szó esett a rendkívüli szárasságról, ami valamennyiünk kertjének terményeit érinti. -A kertemet katasztrófasújtott területté nyilvánítom. -jegyezte meg valaki.

Mit tehet ilyenkor egy kertész? Menti még, ami menthető és bízik abban, hogy a következő évben kedvezőbb lesz az időjárás.

Jól esett a zsíros kenyér paradicsommal, paprikával, Ági -féle kovászos uborkával.

Új kertbarát házaspár is belépett a csoportunkba. Az összejövetel után megnéztük szép kertjüket. Nem győztük dicsérni a fajtagazdagságot, a rendezettséget, a házigazdák keze-munkáját.

Köszönjük a szervezőknek ezt a szép délutánt.

Fotó: J.T, K.J.

s.k.

Megosztás