Kibővített Stammtisch-találkozó a Heimatmuseumban

2022-05-31 | Budaörs
Hosszú idő után újból találkoztak a Stammtisch (Törzsasztal) tagjai. Hivatalos nevén a Budaörsi Német Kulturális Egyesület 15 éve alakult. Dr Bradean -Ebinger Nelu elnök két nyelven köszöntötte a megjelenteket.

Bár a meghívóban az állt, hogy a szépen felújított pincében lesz a találkozó, de az elnökség azt a helyiséget túl hidegnek találta, ezért a kellemes szaletli alatt töltöttük az időt.

Az elnök úr felidézte a megalakulást. Kiemelte Krix György segítő szándékát, kitartó szervezői készségét, az első perctől. Sajnálattal emlékezett a két éve elhunyt Gittinger Pálra, az első elnökre, kinek vezetése alatt remek programokon vehettünk részt. Név szerint megemlítette a jelen lévő alapító tagokat. Beszélt a további terveiről is, amelyekben szerepel egy tolna-mőzsi kirándulás is.

A továbbiakban fáradhatatlanul kínálta a finom falatokat, szomjoltókat.

Közben a jelen lévő Lyra-tagok énekükkel jó hangulatot varázsoltak.

Harmadik társaságként csatlakoztak hozzánk a Passió Egyesület tagjai. Megtudtuk, hogy 2024 -ben kerül megrendezésre a következő előadás.

Végezetül megtekintettük a pincét is, ahol Boros György BNNÖ elnök elmondta annak történetét. Sok munkába került, míg a vizes helyiségből ilyen eredmény született.

Örültünk a találkozónak és már várjuk a következőt.

s.k.

Megosztás